Zemgalē un Latgalē sākušās vienas no pēdējo gadu spēcīgākajām lietavām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Zemgalē un Latgalē sākušās spēcīgas lietavas, liecina jaunākā meteoroloģiskā informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā (LVĢM).  Saskaņā ar meteoroloģisko informāciju, tās ir vienas no stiprākajām lietavām kopš 2017. gada plūdiem.

Jaunākās prognozes liecina, ka lielākajā valsts teritorijas daļā gaidāms lietus un atsevišķos rajonos paredzams arī pērkona negaiss. Latgalē dienā gaidāms pat ļoti stiprs lietus, nokrišņu daudzumam sasniedzot 50 milimetrus. Tikpat stiprs lietus ir gaidāms arī Zemgalē, kur ir izsludināts oranžais brīdinājums.

Līdz pulksten 11:00 visvairāk lijis Bauskā - tur nokrišņu daudzums jau sasniedzis 25 litrus uz kvadrātmetru. Bauskā applūdušas dažas ielas. 

LVĢM skaidro, ka pa dienu virs Lietuvas intensīvi veidojas aktīvs ciklons, tādēļ daudzviet Latvijā stipri līst. Sākot no dienas vidus, nokrišņu daudzums sasniegs 15-30 milimetrus, bet dienvidaustrumu rajonos gaidāms ļoti stiprs lietus, nokrišņu daudzumam pārsniedzot 50 milimetrus. Īslaicīgi var applūst zemākas vietas. Tikmēr Kurzemē lietus būs intensīvs, bet ar krietni mazāku nokrišņu daudzumu - apmēram 15 milimetriem.

Pievakarē Latvijas rietumos debesis sāks skaidroties. Lielākajā teritorijas daļā vējš būs lēns, bet dienvidaustrumos tas būs mērens, pūtīs no ziemeļu puses un vakarā brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Negaisa laikā vējš būs brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +19 līdz +22 grādu robežās.

Savukārt Rīgā šodien debesis ir mākoņainas un brīžiem gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, bet negaisa laikā tas var būt brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19 līdz +21 grādu robežās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu