Rīgas domes neatkarīgie deputāti varētu virzīt savu mēra kandidātu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie partijām nepiederošais Rīgas domes deputāts Oskars Putniņš
Pie partijām nepiederošais Rīgas domes deputāts Oskars Putniņš Foto: Zane Bitere / LETA

Ja Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātiem Oļegam Burovam (GKR) un Viesturam Zepam (LA) sarunas ar domē pārstāvētajiem spēkiem nonāks strupceļā, "Neatkarīgo deputātu frakcija" un deputātu bloks "Rīgai!" neizslēdz iespēju izvirzīt kandidātu arī no pašu vidus, šodien žurnālistiem sacīja bloka "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš.

Viņš uzsvēra, ka pēdējās nedēļās sarunas par iespējamo atbalstu kādam no mēra amata kandidātiem vairāk atgādina tirgošanos ar amatiem, nevis runāšanu par veicamajiem darbiem.

Lai izslēgtu iespēju manipulēt ar mazāko frakciju balsīm, abas frakcijas nolēmušas apvienoties, tādējādi izveidot septiņu deputātu apvienību, klāstīja politiķi. Pēc Putniņa teiktā, abas frakcijas neplāno apvienoties un strādāt kā vienots politiskais spēks, bet tikai sadarboties, lemjot par saimnieciskiem jautājumiem.

"Rīdziniekiem nav svarīgi, ar kādām balsīm tiek salaboti ceļi, viņiem ir svarīgi, lai tas tiek izdarīts. Ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" pirms katras domes sēdes tiksimies un izrunāsim tajā iekļautos jautājumus, taču neizslēdzu variantu, ka būs jautājumi, kuros mūsu balsis arī dalīsies," sacīja Putniņš.

"Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs uzsvēra, ka visi septiņi domnieki atbalstīs to mēru, kurš būs gatavs strādāt, lai īstenotu apvienības izvirzītos mērķus, piemēram, panākt bērnu piedzimšanas pabalsta palielināšanu, rindu mazināšanu bērnudārzos un citas lietas.

Vienlaikus deputāti neizslēdza iespēju: ja viņi redzēs, ka ne Burovam, ne Zepam neizdodas nodrošināt sev pietiekamu atbalstu un rast kopsaucēju ar jauno apvienību, viņi varētu mēra kandidātu izvirzīt arī no pašu vidus.

Tāpat Petrovs kā mazticamu minēja variantu, ka visi septiņi deputāti varētu nebalsot par kādu no kandidātiem.

"Neatkarīgo deputātu frakcijā" apvienojušies četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, savukārt bloku "Rīgai!" veido deputāts Putniņš un no Jaunās konservatīvās partijas izslēgtie Imants Keišs un Druvis Kleins.

Kā ziņots, Burovam atbalstu līdz šim solījusi "Saskaņas" frakcija, kas nozīmē, ka patlaban viņam teorētiski ir apsolīts 28 deputātu atbalsts. Savukārt, ja Zepam izdosies vienoties, ka par viņu balso līdzšinējās opozīcijas partijas, viņam būs 25 balsis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu