"Riga Ghetto" 3x3 basketbolisti apstājas Rīgas "Challenger" posma ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, ceturtdien apstājās Rīgā notiekošā "Challenger" posma ceturtdaļfinālā.

"Riga Ghetto", kas turnīrā izlikta ar pirmo numuru, ar 19:21 piekāpās Serbijas vienībai "Zemun", kas saņēmusi trešo numuru.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Miezis.

Izslēgšanas turnīram bija jānotiek Grīziņkalnā, kur trešdien noritēja apakšgrupu cīņas, bet lietus dēļ tas pārcelts uz sporta namu "Daugava".

Turnīrā triumfēja ASV komanda "NY Harlem", kas finālā ar 21:20 pārspēja lietuviešu vienību "Šakiai". Abas komandas ieguva ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Lozannā.

Apakšgrupā "Riga Ghetto" uzvarēja abās spēlēs, tostarp pieveicot "Ventspils Ghetto", kuras sastāvā spēlē Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs, Armands Seņkāns un Roberts Pāže.

No Latvijas turnīrā startēja arī "Kandava Anzage" (Guntars Strāķis, Kristaps Gotrīds, Mārtiņš Rozenbergs, Mārtiņš Zemturis), kas kvalifikācijā zaudēja abos mačos, paliekot ārpus pamatturnīra dalībniecēm.

FIBA "Challenger" sērijas turnīros tiek izspēlēts pa divām ceļazīmēm uz Pasaules tūres posmu. Rīgā komandas cīnījās par braucienu uz 23./24. augustā Lozannā gaidāmajām "Masters" līmeņa sacensībām. Rīgā notika cīņa arī par 32 000 ASV dolāru vērto balvu fondu, kas tika sadalīts starp četrām labākajām komandām. Čempioni saņēma 15 000 ASV dolāru prēmiju.

Jau ziņots, ka "Riga Ghetto Basket" svētdien Prāgā triumfēja Pasaules tūres "Masters" posmā. Aprīlī "Rīga Ghetto Basket" komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Debrecenā (27.-28.augustā) un Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos vēl jācīnās "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu