Prezidents: Latvijas Jūras spēkiem ir nozīmīga loma valsts aizsardzības spēju stiprināšanā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits piedalās Latvijas Kara flotes 100. gadadienas pasākumā
Valsts prezidents Egils Levits piedalās Latvijas Kara flotes 100. gadadienas pasākumā Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas jūras spēkiem ir nozīmīga loma valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, norādīja Valsts prezidents Egils Levits, piedaloties Latvijas armijas Kara flotes simtgades godināšanas pasākumā un uzrunājot Latvijas Jūras spēkus.

Levits uzsvēra, ka, neatkarīgi no starptautiskās situācijas, valsts nevar pastāvēt par spēcīgas aizsardzības sistēmas. Tāpat prezidents pateica, ka Latvija atzinīgi novērtē Jūras spēku darbu, profesionalitāti un patriotiskumu.

"Ikviens Latvijas iedzīvotājs var uz jums paļauties un justies droši savā valstī, jo jūs spējat nodrošināt tās aizsardzību ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī ārpus Baltijas jūras ūdeņiem, sadarbojoties starptautiskās misijās ar NATO partneriem. Tas prasa ārkārtīgi augstu sagatavotību, par ko esmu jums pateicīgs. Latvijas valsts jūs godā un ciena," savā runā sacīja Levits.

Rīgas jūras līcī notika militāro kuģu parāde, kuru pirmo reizi savas prezidentūras laikā pieņēma Levits. Savukārt pēc uzrunas, prezidents Jūras spēku karoga kātā iedzina sudraba naglu un novēlēja godam atzīmēt nozīmīgo notikumu.

Latvijas Jūras spēki tika dibināti 1919.gadā, bet atjaunoti 1991.gadā līdz ar Latvijas valsts neatkarības atgūšanu. Militāro kuģu parādē piedalījās seši Latvijas Jūras spēku kuģi, kā arī sabiedroto valstu jūras spēku kuģi no Zviedrijas, Somijas, Vācijas, Igaunijas Lietuvas un Polijas, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu