Traģēdija Pērnavā: pusaudžu konflikts ar letālu iznākumu

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šomēnes Pērnavā nomira 13 gadus vecs puika, kuru piekāva divus gadus vecāks zēns, vēsta portāls "Postimees". Uzbrucējs, kas neilgi pirms konflikta bija atbrīvots no slēgtā tipa skolas, piekāva puisi tik stipri, ka viņš iekrita komā un pēc vairākām dienām slimnīcā mira.

Konflikts abu puišu starpā izcēlās 30.jūlijā kādā garāžā. To vēroja vairāki vienaudži, norāda policija.

Vecākais zēns vairākas reizes iesita pa galvu. Piekautais pats saviem spēkiem pameta kautiņa vietu, bet pārciestie sitieni un spērieni bija izraisījuši smagu traumu.

Vēlāk tēvs puisi aizveda uz Pērnavas slimnīcu, kur viņš iekrita komā. Zēns tā arī vairs nepamodās un 5.augustā nomira.

Policija dažas stundas pēc kautiņa aizturēja gan uzbrucēju, gan arī pusaudžus, kuri bija redzējuši 13 gadus vecā zēna piekaušanu.

Uzbrucējs pavisam neilgi pirms notikušā bija atbrīvots no slēgtā tipa skolas problemātiskiem jauniešiem. Neskatoties uz Pērnavas pašvaldības lūgumu ilgāk paturēt zēnu speciālajā skolā, tiesa nesaskatīja nepieciešamību to darīt, norāda "Postimees".

Aizdomās turamais un kautiņa liecinieki ne reizi vien nonākuši policijas redzeslokā, atklāj vietējās policijas pārstāvis Kaido Kiplass. "Alkohols, smēķēšana, fiziska ietekmēšana, zādzības," viņš uzskaita.

Slēgtā tipa skolās nepilngadīgos pieņem uz ne vairāk kā gadu. Tieši tik ilgu laiku tur pavadīja 13 gadus vecā zēna nogalināšanā vainotais jaunietis. Tomēr īpaši problemātiskos gadījumos pastāv iespēja pagarināt termiņu, par ko jālemj atbildīgajām institūcijām.

Kiplass norāda uz vienu no briesmīgākajiem aspektiem šajā lietā - lai arī kautiņu redzēja vairāki pusaudži, neviens nepalīdzēja un neizsauca palīdzību.

Igaunijā pēdējā laikā pieredzēti vairāki gadījumi, kad pusaudžu vardarbība un ņirgāšanās novedusi pie ļoti bēdīgām sekām. Šā gada jūlijā Sillamē desmit gadus vecs zēns izdarīja pašnāvību. Puikas ģimene uzskata, ka pie tā novedusi īpaši nežēlīga apcelšana no vienaudžu puses.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu