Ziepniekkalnā strīdā par palūgtām cigaretēm piekautais vīrietis slimnīcā miris (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Roku dzelži
Roku dzelži Foto: AFP/SCANPIX

Slimnīcā miris vīrietis, kurš pirmdienas vakarā ar velosipēda saslēdzēju piekauts Ziepniekkalnā pie vietējā veikala.

Policija trešdien ziņoja, ka pirmdienas vakarā pie veikala Ziepniekkalnā starp kādu vīrieti un trīs citu vīriešu kompāniju norisinājies konflikts.

Tobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka viens vīrietis veikalā bija nopircis cigaretes, savukārt pārējie - alkoholu.

Kad visi izgājuši laukā no veikala, trijotne pienākusi pie vīrieša ar cigaretēm un palūgusi, lai iedod uzsmēķēt.

Šāds lūgums ļoti saniknojis 1977.gadā dzimušo cigarešu pircēju, un starp vīriešiem sācies konflikts. Tā laikā cigarešu īpašnieks ar velosipēda saslēdzēju ļoti spēcīgi iesitis vienam no vīriešiem, kā arī mēģināja iesist viņa draugam, iepriekš ziņoja policija.

Notiekošo pamanīja veikala apsargs, kurš izšķīra konfliktu un izsauca policiju. Policija varmāku turpat notikuma vietā aizturēja un nogādāja iecirknī. Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

LNT raidījumā "Degpunktā" tika minēts, ka trijotne, kas prasīja cigaretes, sākotnēji pati "esot likusi lietā dūres un nežēlīgi spārdījuši kājām" velosipēdistu un ka notikušais bijusi tikai pašaizsardzība.

Policija šodien vērsa uzmanību, ka līdzšinējā izmeklēšanā iegūtā informācija ir krasi pretrunā raidījumā izskanējušajai. Izmeklēšanā nav apstiprinājies, ka aizdomās turētajam ir nodarīti miesas bojājumi.

Apskates laikā uz viņa ķermeņa nav konstatēti miesas bojājumi, pat ne mazākās sitienu pēdas. Arī pēc aizdomās turētā, pārējo divu konfliktā iesaistīto vīriešu un citu aculiecinieku nopratināšanas policija patlaban nevienā liecībā nav guvusi norādes par fizisku uzbrukumu velosipēdistam.

"Līdz ar to notikušo šobrīd nevar uzskatīt par pašaizsardzību. Tāpat atgādinām, ka pašaizsardzībai jebkurā gadījumā ir jābūt samērīgai," norādīja policijā.

Patlaban turpinās izmeklēšana un ņemot vērā, ka aizdomās turētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un sadarbojas ar policiju, likumsargi ir lēmuši viņam piemērot drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, proti, policijas uzraudzību.

Ikvienam, kuram ir informācija, kas var noderēt notikušā izmeklēšanai, policija aicina vērsties Rīgas Zemgales iecirknī vai arī zvanīt policijai uz tālruņa numuru 67085984 vai 110.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu