Futbola virslīgā tiks aizvadīti divi mači

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Eduards Petrovs/Karolīna Mazira/optibetvirsliga.lv

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā tiks aizvadīti divi 25.kārtas mači, kuros spēkosies Jūrmalas "Spartaks" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kā arī "Metta" un "Jelgava" klubi.

Kā pirmie Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" plkst.16 spēkosies "Spartaka" un "Valmiera Glass"/ViA komandas. Spēli tiešraidē translēs "Best4Sport TV Extra" kanāls, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

"Spartakam" pēdējās sešās virslīgas spēlēs izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, kad jūnija beigās mājās ar 1:0 uzveikta RFS komanda. Tikmēr atlikušajā spēlēs trīsreiz nospēlēts neizšķirti, bet vēl divreiz zaudēts. Nedaudz vairāk nekā nedēļu pirms uzvaras pār RFS jūrmalnieki ar 1:6 piedzīvoja graujošu zaudējumu pret līdervienību "Riga". Tikmēr valmierieši pie panākuma pēdējās sešās spēles tika vien aizvadītajā nedēļā, kad mājās ar 2:1 pieveikta "Liepāja". Pārējās piecās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi, bet trīsreiz nospēlēts neizšķirti.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes noslēgušās ar "Spartaka" uzvarām. Pirmā ar 2:0 tika izcīnīta aprīļa vidū mājās, bet pusotru mēnesi vēlāk viesos uzvarēts ar 2:1.

Šo maču diskvalifikācijas dēļ nāksies izlaist Osmanam Seisam, tikmēr Valmieras komandai nevarēs palīdzēt Boriss Bogdaškins.

Jūrmalas vienībai piektdien pievienojās Latvijas futbola izlases spēlētājs Igors Tarasovs, kurš spēlē pussarga un aizsarga pozīcijās, "Spartakam" pievienojies kā brīvais aģents. Iepriekš viņš spēlēja Polijas klubā Vroclavas "Šlask". Tāpat jūrmalnieku sastāvā atgriezies 20 gadus vecais Somijas pussargs Sergejs Jerjomenko. Viņš ir slavenā PSRS futbolista Alekseja Jerjomenko dēls. Savukārt Sergeja vecākais brālis Aleksejs ir Jūrmalas kluba sporta direktors, bet vēl viens brālis Romāns pārstāv Krievijas premjerlīgas klubu "Rostov".

Valmieras komandas vadības grožus šosezon uzņēmies Tamazs Pertija.

Tikmēr otrajā mačā plkst.18 "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzņems virslīgas pastarīti "Mettu". Cīņu tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Jelgavnieki pēdējās sešās spēlēs spēkojušies gana veiksmīgi, izcīnot trīs uzvaras, bet divreiz arī nācies piedzīvot zaudējumu. Pēdējā mačā jūlija beigās "Jelgavai" viesos ar 2:1 izdevās pārspēt "Spartaku", tikmēr nepilnas divas nedēļas iepriekš Latvijas kausa astotdaļfinālā mājas spēlē ar 1:0 uzveikta tieši "Mettas" komanda. Rīdzinieki pēdējā laikā demonstrējuši vāju sniegumu, jo pēdējās sešās spēlēs pie uzvarām nav izdevies tikt. Sešos mačos neizšķirti un zaudējumi dalāmi uz pusēm, bet pēdējā spēlē, kas notika pagājušajā nedēļā - izdevās iegūt punktu pret "Spartaks" komandu (1:1).

Abas komandas virslīgā šosezon iepriekš spēkojušās divas reizes, uzvaras izcīnot "Mettai". Aprīļa vidū un vēlāk arī maija izskaņā rīdzinieki uzvarēja ar identisku rezultātu 2:1.

"Jelgava" klubu šajā nedēļā pameta tās ilggadējais spēlētājs Artis Lazdiņš, kurš "Jelgavas" rindās aizvadīja 180 spēles deviņās sezonās.

25.kārtu virslīgā izlaidīs "Ventspils" vienība.

Ar 41 punktu 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet šo vietu nākas dalīt ar divus mačus vairāk nospēlējušo RFS. Tālāk ar 31 punktu 21 spēlē ir "Ventspils" un "Spartaka" komandas, piektajā vietā ar 30 punktiem 21 mačā ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 21 duelī ir "Liepājai". Septītā ar 23 punktiem ir 21 maču aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 21 punktu 20 dueļos seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu