Latvija izvirzījusi trīs kandidātus eksperta darbam Eiropas Padomes komitejā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas ēka.
Ārlietu ministrijas ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija izvirzījusi trīs kandidātus darbam Eiropas Padomes Komitejā spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sniegtā informācija.

Ievēlēšanai komitejā izvirzīts Valsts probācijas dienesta Darbības analīzes un attīstības departamenta vadītājs - dienesta vadītāja vietnieks Imants Jurevičius, individuāli praktizējoša zvērināta advokāte, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesore Solvita Olsena un Elīna Šteinerte, kura strādā Bristoles universitātē.

Tāpat Šteinerte ir viesprofesore Džērsijas Tiesību institūtā, konsultante starptautiskajās cilvēktiesības un ANO darba grupas Par prettiesisku brīvības ierobežošanu viceprezidente.

Komitejas locekļus izvēlas no personām ar visaugstāko morālo stāju, atzītu kompetenci cilvēktiesību jomā vai ar profesionālu pieredzi jomās, kuras Konvencija regulē. Turklāt Komitejas locekļi darbojas individuāli, neatkarīgi un objektīvi, un viņiem ir jābūt spējīgiem efektīvi darboties komitejā, liecina ĀM informatīvais ziņojums.

ĀM jāinformē Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāju par izvirzītajiem ekspertu kandidātiem.

No trim izvirzītajiem ekspertiem komitejā tiks ievēlēts viens. Gala lēmumu balsojot pieņems Eiropas Padomes Ministru komiteja.

Lai izvirzītu Latvijas ekspertus ievēlēšanai komitejā rīkoja atklātu konkurss, un kopumā konkursā izvirzīšanai uz komiteju bija pieteikušies pieci kandidāti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu