Spānijas aktīvistu kuģis Vidusjūrā uzņēmis vēl 39 migrantus (5)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas nevalstiskās organizācijas "Proactiva Open Arms" kuģis, kas jau deviņas dienas cenšas atrast ostu, kur nogādāt 121 nelegālo imigrantu, sestdien paziņojis, ka Vidusjūras starptautiskajos ūdeņos izglābis vēl 39 cilvēkus.

Kā norādījis "Proactiva Open Arms" dibinātājs Oskars Kampss, Maltas valdība izteikusi gatavību uzņemt šos 39 tikko izglābtos migrantus, bet joprojām atsakās pieņemt līdzšinējo 121 kuģa pasažieri, tādēļ organizācija nolēmusi piedāvājumu noraidīt.

Valetas izplatītajā paziņojumā savukārt teikts, ka Malta piedāvājusi uzņemt tikko izglābtos migrantus, ņemot vērā, ka tie atradušies Maltas glābšanas zonas ūdeņos un šīs valsts bruņoto spēku kuģis jau devies tos glābt, bet tad šos cilvēkus uzņēmis "Open Arms" kuģis. Taču "Open Arms" uzstāj, lai Malta uzņem arī to 121 migrantu, kas izglābts zonā, par kuru Malta nav atbildīga, norādījusi šīs valsts valdība.

Kā tviterī paziņojis Kampss, šis Maltas lēmums kuģī radījis "nopietnas drošības problēmas".

Jau ziņots, ka kuģi piektdien apmeklēja amerikāņu kinoaktieris Ričards Gīrs, nogādājot uz turieni pārtiku un dzeramo ūdeni.

"Open Arms" kuģis nedēļu gaidīja uz risinājumu starptautiskajos ūdeņos netālu no Itālijai piederošās Lampedūzas salas, tad pagriezās Maltas virzienā un pāris pēdējās dienas pavadījis netālu no Maltas ūdeņiem.

Itālija un Malta atteikušās kuģi ielaist savās ostās. Abas valstis vēlas, lai atbildību par aktīvistu kuģos uzņemtajiem imigrantiem lielākā mērā uzņemas citas Eiropas Savienības (ES) valstis.

Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni aizliedzis tā dēvētajiem glābšanas kuģiem izsēdināt nelegālos imigrantus Itālijā, kamēr citas Eiropas valstis nav piekritušas uzņemt daļu no šiem cilvēkiem.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu