Ukraina izteikusi protestu pret Putina dalību motociklistu pasākumā Krimā (35)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Ārlietu ministrija izteikusi protestu pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina piedalīšanos motociklistu kluba "Nakts vilki" pasākumā okupētajā Krimā.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas  austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Putina vizīte "Nakts vilku" pasākumā Krimā ir skaļš Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums.

Putins, kurš sestdien ieradās uz pasākumu tērpies melnā ādas jakā, arī agrāk ir piedalījies "Nakts vilku'' organizētajos pasākumos.

Uzrunājot motociklistus, Putins sacīja, ka ''tik vīrišķīgi un forši puiši rāda piemēru jauniešiem (..), kā viņiem būtu jāizturas pret Krieviju'''.

Daļa "Nakts vilku" aktīvi atbalsta prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši jau aptuveni 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu