Doviciozo pēdējā līkumā apsteidz Mareksu un uzvar "MotoGP" Austrijas posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Doviciozo
Andrea Doviciozo Foto: AFP / Scanpix

Itālijas motosportists Andrea Doviciozo no "Ducati" vienības svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 11.posma - Austrijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Doviciozo šī bija pirmā uzvara kopš sezonas pirmā posma un līdz ar panākumu viņš par pieciem punktiem sadeldējis Marka Markesa pārsvaru kopvērtējumā.

Sestdien kvalifikācijā ar jaunu trases rekordu uzvarēja "Repsol Honda" vienības spāņu braucējs Markess, kuram šis bija 59."pole position" karjerā. Par vienu uzvaru kvalifikācijā mazāk ir pagājušā gadsimta motošosejas zvaigznei Mikam Dūenam.

Markess startēja no pirmās vietas, taču sacensību ievadošo apli līderpozīcijā noslēdza francūzis Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha"). Piektajā aplī par līderi kļuva Markess, un sacensību turpinājumā galvenā cīņa noritēja starp viņu un Doviciozo.

Sacensību pēdējā aplī vadībā bija Markess, taču līkumā pirms finiša taisnes itālis pa iekšmalu pabrauca viņam garām un izrāva uzvaru. Otrais finišēja Markess, bet goda pjedestālu noslēdza Kvartararo.

Tālāk sekoja divi "Monster Energy Yamaha" braucēji, slavenais itālis Valentīno Rosi un spānis Maveriks Vinjaless, bet pirmo sešinieku noslēdza Spānijas braucējs Alekss Rins no "Suzuki Ecstar".

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošais Markess nedaudz zaudējis pārsvaru kopvērtējumā. Ar 230 punktiem viņš ir līderis, bet 172 punkti ir Doviciozo, kamēr trešais ar 136 punktiem ir svētdien devītajā vietā finišējušais Danilo Petruči ("Ducati").

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Lielbritānijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu