Ieķīlātas "Arēna Rīga" kapitāldaļas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

SIA "Glesum Investments", kuras vienīgais īpašnieks ir Juris Savickis, ir ieķīlājusi visas tai piederošās multifunkcionālās halles "Arēna Rīga" pārvaldītāja SIA "Arēna Rīga" kapitāldaļas, liecina "Lursoft" informācija.

Komercķīlas ņēmējas ir Latvijas "Expobank" un Čehijas "Expobank", bet komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 24 miljoni eiro.

Vienlaikus arī "Arēna Rīga" reģistrējusi divas jaunas komercķīlas - ar vienu komercķīlu ieķīlātas preču zīmes "Arēna Rīga" un "ARĒNA RĪGA", kā arī divas "Toyota" automašīnas un "Opel" autobusiņš, savukārt ar otru komercķīlu ieķīlātas visas "Arēna Rīga" meitasuzņēmuma SIA "Arena Catering" 508 kapitāldaļas. Tāpat reģistrēta komercķīla ar kuru ieķīlāta visa "Arena Catering" manta.

Arī šo trīs komercķīlu ņēmējas ir Latvijas "Expobank" un Čehijas "Expobank", un katras komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 24 miljoni eiro.

Visas četras komercķīlas reģistrētas piektdien, 9.augustā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gadā "Arēna Rīga" strādāja ar 5,851 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 22,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 34,4% un bija 1,702 miljoni eiro. Kompānija "Arēna Rīga reģistrēta 2005.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 16,221 miljons eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks kopš 2013.gada septembra ir "Glesum Investments", kura savukārt pieder Savickim.

Vienlaikus "Lursoft" vēsta, ka 2017.gada 7.jūlijā "Glesum Investments" piederošie 35% "Arēna Rīga" kapitāldaļas tika arestētas kā ar kriminālprocesu saistīta manta. Arests tika atcelts 2017.gada novembrī, savukārt 2018.gada 1.oktobrī pieņems lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu