Kivičs neizpratnē par Latvijas šovbiznesu: "Es nevaru noticēt tam, kurš dzied par siltu sirdi un pēc tam - par lielām pakaļām" (15)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pašmāju mūziķis Andris Kivičs 11. augusta vakarā vietnē "Facebook" publiskoja tiešraides video, kurā ar mīļoto sievieti Lieni Skulmi publiski dalījās pārdomās par Latvijas šovbiznesu un mūziķiem. 

Vislielāko neizpratni Kivičam sagādājot fakts, ka daudzi mākslinieki neesot atklāti un vienlaicīgi var sniegt divus muzikālos vēstījumus.

"Man tiešām šķiet drausmīgi jocīgi, ka viena grupa var būt divas grupas - "Prāta vētra" un "Reigani", "Musiqq" un "Bermudu divstūris". Nekur citur pasaulē es tādu fenomenu neesmu novērojis. Man tas reāli šķiet jocīgi. Es nevaru noticēt, ja džeks dzied par siltu sirdi, un pēc tam tas pats džeks dzied par lieliem pupiem un lielām pakaļām. Es nevaru tam māksliniekam noticēt, bet man ir jātic viņa vēstījumam," viedokli pauda Kivičs. 

Kā labo piemēru Kivičs minēja Islandi, kurā esot daudz mazāk iedzīvotāju, tomēr no tās valsts daudzi mākslinieki ir guvuši plašu atpazīstamību arī pasaulē. 

Komentāros kāda dāma norādīja, ka no latviešu māksliniekiem slavu pasaulē guvusi Laima Vaikule, taču Kivičs ātri vien šādu apgalvojumu noraidīja, paziņojot, ka viņa ir slavena tikai Krievijā. 

"Kaut kas pietrūkst, nezinu pat kas... Tā pati "Prāta vētra". Tas ir kaut kāds lokāls fenomens. Kāpēc viņi nav populāri Itālija, Francijā, Eiropā, Vācijā, Amerikā..." skaļi prātoja Kivičs. 

Tāpat mūziķis pirms tiešraides publiskoja ierakstu, kurā visai skarbi izteicās par dažādiem pašmāju mūziķiem. "Mēs negribam būt biznesā, kur 70% no tā saucamajiem "māksliniekiem" ir savu bērnības elku "wannabe". Dons - Fredijs Merkurijs, "Prāta vētra" - "U2", u.t.t. Biznesā, kur viss ir draugu būšana, un mūzika kā tāda ir kaut kādā ceturtajā plānā," tā Kivičs.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu