Gatavojoties koncertam: kas jāzina par Father John Misty

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Father John Misty
Father John Misty Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 13. augustā, koncertzālē "Palladium" notiks amerikāņu mūziķa Father John Misty koncerts. 

Father John Misty ir dziedātāja, ģitārista, dziesmu autora un mūzikas producenta Džoša Maikla Tilmana (Josh Michael Tillman) skatuves vārds, kas plašāku atpazīstamību ieguva šīs desmitgades sākumā. Tomēr šī nebūt nav mūziķa pirmā pieredze uz skatuves.

Tilmans, vēl nebūdams zināms kā Father John Misty, izdevis septiņus soloalbumus, kā arī laikā no 2008. līdz 2012. gadam bijis amerikāņu indīfolka grupas "Fleet Foxes" bundzinieks. 

Mūziķis ar jauno pseidonīmu Father John Misty izdeva savu pirmo albumu tajā pašā gadā, kad pārtrauca darbību "Fleet Foxes". Tolaik intervijā "Rolling Stones" viņš sacīja, ka viņam nemaz nepietrūkst bundzinieka lomas. "Bija laiks virzīties tālāk. Ir daudz vienkāršāk būt veiksmīgam nekā laimīgam," dziļdomīgi izteicās Tilmans. 

Tiesa, ne visiem izdodas tikt klāt un līdz galam izprast mūziķa daiļradi. Arī intervijās Father John Misty ir "cietais rieksts". "Cilvēki vai nu piekrīt, ka domāju to, ko saku, vai arī uzskata, ka tie ir kaut kādi murgaini "beta-vīrieša" izdomājumi. Patiesība ir kaut kur pa vidu. Visa mana mūzika ir kaut kur pa vidu," kādā intervijā atklājis mūziķis. 

Zem katras asprātības slēpjas nicinājums. Zem katra jaukā vārda noteikti būs kāds joks. 

Reizēm šķiet, ka visa viņa dzīve ir viens liels joks ar krietnu devu ironijas. Pat viņa skatuves vārdam nav absolūti nekāda izskaidrojuma. Tomēr kaut kas šajā bārdainajā un ar kuplajām matu cirtām apveltītajā 38 gadus vecajā mūziķī ir, un tas nav tikai izskats. Ikviens Father John Misty klausītājs viņa daiļradē var atrast, ar ko asociēties. 

Cita starpā, tiem, kuriem ir svarīga mūziķa sasaiste ar "lielajiem" vārdiem, - Tilmana talants nav palicis nepamanīts. Mūziķis ir sadarbojies ar Bejonsi (Beyonce), Lēdiju Gāga (Lady Gaga), filmējies Lanas del Rejas (Lana del Rey) klipā "Freak", un pat parādījies 2018. gada Holivudas filmā "Viesnīca "Artemīda"" (Hotel Artemis) kopā ar seriāla "This Is Us" zvaigzni Sterlingu K. Braunu (Sterling K. Brown).

Atgādinām, ka koncerts notiks “Positivus festivāla koncertu” cikla ietvaros, pateicoties kuriem pagājušā gadā Rīgā notika brīnišķīgie "Arcade Fire", Džeka Vaita (Jack White) un Maka Demarko (Mac DeMarco) koncerti.

Koncertā izskanēs kompozīcijas no visiem četriem Father John Misty ierakstiem - "Fear Fun" (2012), "I Love You, Honeybear" (2015), "Pure Comedy" (2017) un "God's Favorite Customer" (2018).

13. augusta programma

19:00 "Palladium" durvis

20:00 Īpašais viesis Mārtiņš Dambis

21:00 Father John Misty

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu