Vēsturiska situācija Dānijas hipotekāro kredītu jomā - banka maksā procentus klientam (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Hipotekārā kredīta likmes Dānijā ir samazinājušās līdz vēsturiskajam minimumam. Atsevišķi piedāvājumi paredz, ka bankas faktiski pat maksā klientiem par kredītu ņemšanu, vēsta “Forbes”.

Tiek vēstīts, ka pirmo reizi valsts vēsturē vietējā banka piedāvā hipotekāro kredītu uz 20 gadiem ar 0% likmi. Savukārt cits aizdevējs noteicis negatīvu procentu likmi kredītiem līdz 10 gadiem, tādējādi pat piemaksājot klientiem par kredīta ņemšanu.

“Nordea Bank” Dānijā paziņoja, ka piedāvās hipotekāro kredītu uz 20 gadiem ar fiksētu nulles likmi. Tiek norādīts, ka tas ir pirmais šāda veida gadījums valsts vēsturē.

Tāpat augusta sākumā Dānijas lielākais hipotekāro kredītu izsniedzējs kredītiem līdz 30 gadiem noteicis 0,5% likmi. Savukārt “Jyske Bank” kredītiem līdz 10 gadiem noteicis -0,5% likmi – respektīvi – procentus par kredītu maksā banka klientam, nevis otrādāk.

“Mums ir zemākās hipotekāro kredītu likmes Dānijas vēsturē. Tas ir vēsturiskais minimums,” paziņoja “Realkredit Danmark” galvenā ekonomiste Kristīne Hiligsoja.

“Tā ir jauna lapa hipotekāro kredītu vēsturē. Pirms dažiem mēnešiem likās, ka tas nav iespējams, bet... Šī situācija pārsteidz,” sacīja “Jyske Bank” ekonomists Mikkels Hegs.

Kopumā šo situāciju eksperti vērtē pozitīvi, un tas varētu motivēt iedzīvotājus aktīvāk iegādāties nekustamos īpašumus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu