Pļaviņš: Gribu spēlēt, bet apkārtējie mani attur

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš Foto: cev.eu

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ir gatavs atgriezties kortā ar pilnu jaudu, bet ārsti un līdzcilvēki tomēr viņu attur to darīt, lai potīte varētu pilnībā sadzīt, sportists sacīja sarunā ar TVNET.

Pļaviņš ar pārinieku Edgaru Toču pagājušajā nedēļā Maskavā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja dalītu 17.vietu, kaut pēdējās divas spēles nemaz neaizvadīja, saņemot tehniskos zaudējumus.

Šāda rīcība saistīta ar to, ka Pļaviņš atkal saasināja līdz galam neizārstēto potītes traumu. To viņš guva jūlija beigās Portugālē notikušajā Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā, kurā pāris izcīnīja bronzas godalgas.

"Pārāk agri atsāku spēlēt. Vīnē bija piecu zvaigžņu posms, kur varēja iegūt daudz punktu. Risks daļēji attaisnojās, jo izkļuvām no grupas. Eiropas čempionātā jau risks vairs neattaisnojās. Pēc spēlēm kāja pampa. Speciālisti teica, ka jāizlaiž vismaz desmit dienas. Tāpēc arī izstājāmies no tā turnīra, kā arī nebrauksim uz Maskavas četru zvaigžņu posmu," pastāstīja pludmales volejbolists.

Pļaviņš uzsvēra, ka kopumā jāizlaiž divas nedēļas un tad atkārtoti jāizvērtē situācija. Viņa mērķis esot piedalīties Jūrmalā gaidāmajā triju zvaigžņu posmā, kas sāksies 22.augustā.

"Pagaidām nezinu, kā būs. Jau otrdien došos pie Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) fizioterapeita uz pārbaudi. Paiet varu normāli, bet nevaru paskriet un augstu uzlēkt. Es esmu gatavs spēlēt jau tagad, bet treneris, fizioterapeits, sieva un visi pārējie mani attur. Jau Vīnē jutu, ka viss aiziet uz ceļgalu un muguru. Ja tagad būtu daudz spēļu, tad varētu gūt kādu nopietnāku traumu. Ar vēsu galvu padomājot - tas ir pareizais lēmums."

Plaviņš arī kliedēja baumas, ka viņa pārinieks Točs ir guvis traumu. Pēdējā no aizvadītajām spēlēm Eiropas čempionātā pie tīkla Točs esot saņēmis sitienu, kas sākotnēji licis justies nelāgi, bet jau pēc mača viss esot bijis kārtībā.

Pēc triumfa Eiropas čempionātā svētdien mājās tika sagaidītas Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Sagaidītāju pulkā bija arī Pļaviņš, kurš jau pirms turnīra esot prognozējis to, ka latvietes spēlēs finālā.

"Es jau sākumā Tīnai teicu, ka viņas spēlēs finālā pret krievietēm. Krievijas pārim gan sasniegt finālu liedza traumas. Eiropā pāru līmenis ir ļoti līdzvērtīgs. Tīna un Anastasija jau no paša turnīra sākuma spēlēja stabili. Viņas ir vecumā, kad "uzsūc" daudz informācijas. Piedevām, vēl to visu var tehniski izpildīt. Diemžēl, meitenēm nav sekotāju. Vismaz pagaidām. Čaļiem ir tāda pati situācija. Šis ir vēsturisks un arī nozīmīgs brīdis Latvijas pludmales volejbolā," pauda Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (22:20, 21:19) pārspēja sacensību ceturto numuru no Polijas - Kocjoleku un Vojtasiku, pretinieces uzvarot otro reizi turnīrā.

Latvijas pludmales volejbolistes otro reizi kļuva par Eiropas čempionēm, pirmoreiz 2009.gadā triumfējot Ingunai Minusai ar Inesi Jursoni. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu