BMW prezentē jaunu drošības auto MotoGP seriālam (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW M8 MotoGP
BMW M8 MotoGP Foto: BMW

BMW jau 20 gadus piegādā drošības automašīnas MotoGP čempionātam, un nupat prezentēts jauns drošības auto, kas veidots uz M8 Competition kupejas bāzes.

BMW M8 MotoGP no sērijveida modeļa atšķiras ar virkni detaļu, kas aizlienētas no Lemānas izturības sacīkstēs startējušās mašīnas M8 GTE, tostarp lielo aizmugurējo antispārnu. Tāpat MotoGP drošības auto ir kausveida sēdekļi, drošības jostas un cauruļu karkass, kā arī diožu gaismas signāli, īpašs virsbūves krāsojums un Michelin Cup riepas.

Vairums detaļu, kas uzstādītas BMW M8 MotoGP, atrodamas standarta M8 konfigurēšanas rīkā. Tā, piemēram, ikviens M8 pircējs arī savam auto var pasūtīt titāna izplūdes sistēmu un vieglākas M Performance virsbūves aerodinamikas detaļas. Automobiļa motortelpā nekādas izmaiņas turpretī nav notikušas; šeit aizvien atrodas 4,4 litru V8 turbo motors ar 625 ZS.

Foto: BMW

BMW M8 MotoGP būs jau astotais drošības auto, ko bavārieši sagatavojuši prestižākajai motošosejas klasei. Šī sadarbība ilgst jau kopš 1999.gada. Piedevām BMW drošības auto piegādā arī Formula-E čempionātam. Tur ārkārtas situācijās trasē izbrauc "zaļais" superauto BMW i8.

Foto: BMW

Var piebilst, ka Competition versijā jaunais M8 spēj 100 km/h sasniegt 3,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Ar M Driver’s pakotni ierobežotāju var pārcelt uz 305 km/h atzīmi. 

Foto: BMW
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu