"Ventspils" savam sastāvam piesaista amerikāņu uzbrucēju Luteru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Raiens Luters
Raiens Luters Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbola klubam "Ventspils" pievienojies amerikāņu spēlētājs Raiens Luters, vēsta vienības mājas lapa. 

206 cm slaidais uzbrucējs basketbola prasmes slīpējis Pitsburgas koledžā, bet pagājušo sezonu papildinājis Arizonas koledžas basketbola komandas rindas. Bijis pamatsastāva spēlētājs un aizvadījis 32 spēles. Luters vidēji spēlē guva 9 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.

"Līdz ar Lutera pievienošanos BK "Ventspils" sastāvam 2019./2020.sezonas komandas modeļa komplektācijas galvenā fāze ir noslēgusies," norādīja kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Raiens ir pirmgadnieks profesionālajā basketbolā, kurš spēj sevi labi parādīt spēka uzbrucēja un centra pozīcijās, kā arī ir pietiekami mobils aizsardzības spēlētājs."

Foto: AFP/SCANPIX

BK "Ventspils" ir noslēdzis komandas komplektāciju un gatavojas piedalīties vairākos pārbaudes turnīros. Komanda pilnā sastāvā sāks trenēties jau nākamajā nedēļā.

Ventspilnieki 2019./2020. gada sezonā gatavojas cīnīties kvalifikācijas turnīrā FIBA Basketbola Čempionu līgā, kā arī Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīrā.

Šobrīd "Ventspils" komandas sastāvu veido Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Džeilons Teits un Vess Vašpūns. Komandā uz vēl divām sezonām paliek arī ilggadējais komandas kapteinis Māris Gulbis.

Treneru sastāvu viedos – galvenais treneris Artūrs Visockis – Rubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

BK "Ventspils" sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM. Bet pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, kas būs atbildes spēle Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu