Levits aicina stiprināt latviešu valodas lietojumu sabiedrībā (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits uzsver nepieciešamību stiprināt latviešu valodas lietojumu sabiedrībā, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Šodien prezidents tikās ar Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas valdi, lai pārrunātu latviešu valodas pozīcijas topošajā "Skola2030" mācību saturā un iespēju stiprināt latviešu valodu valstiskā līmenī.

"Latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas loma ir jāstiprina ne tikai mācību saturā, bet arī jārunā par tās lietojumu sabiedrībā. Absurda ir situācija, ka valsts valodas lietojuma līmenis ir 60%. Latviešu valoda ir mūsu valsts simbols, kas ir jālolo un jāstiprina ilgtermiņā, jo spēcīgas Latvijas pamats ir stabila, literāri bagāta latviešu valoda," uzsvēra Levits.

Tāpat Levits interesējās par to, kā norit Valsts izglītības un satura centra (VISC) īstenotā projekta "Skola2030" ieviešana, cik liela loma mācību saturā atvēlēta latviešu valodai un cik sekmīga ir VISC komunikācija ar skolām un pedagogiem, kuri nav tieši iesaistīti projekta izstrādes darba grupā.

Tikšanās laikā asociācijas valde ieskicēja vairākus problēmjautājumus - zemās skolēnu latviešu valodas zināšanas, ko atspoguļo centralizēto eksāmenu rezultāti un skolotāju paaudžu maiņa. Abas puses bija vienisprātis, ka pedagogu darbs ir jāpopularizē,  informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu