Berlīnes zooloģiskā dārza pingvīniem-gejiem ir cerības uz pēcnācēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pingvīni. Ilustratīvs attēls
Pingvīni. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Berlīnes zooloģiskā dārza karalisko pingvīnu viendzimuma pāris tik ļoti gribējis bērnu, ka savulaik pat mēģinājis perēt akmeņus, taču tagad abiem patiešām radušās izredzes tikt pie mazuļa. Potenciālajiem vecākiem uzticēta ola, ko izdējusi un novārtā pametusi vienīgā sešu Berlīnes zoodārza karalisko pingvīnu kopienas mātīte, tā, atsaucoties uz „Berliner Zeitung”, vēsta BBC. Ja viss noritēs veiksmīgi, pingvīnu-geju pāra pēcnācējs varētu izšķilties septembra sākumā. Turklāt tad tas būs pirmais gadījums kopš 2002. gada, kad kādā Berlīnes zoodārza karalisko pingvīnu ģimenē ir pieaugums.

Desmit gadu vecie Skipers un Pings uz Vācijas galvaspilsētas zooloģisko dārzu aprīlī pārcēlās no Hamburgas un kopš tā laika ir nešķirami. Zoodārza darbinieki novērojuši, ka abi putni jau sen gribējuši kļūt par vecākiem un pirms īstās olas „adoptēšanas” kādu laiku pat mēģinājuši perēt akmeņus un zivis. Pašlaik nav īsti zināms, kādēļ patiesā olas īpašniece zaudējusi par to interesi.

Līdz šim Skipers un Pings uzvedas kā teicami audžuvecāki un pamīšus viens pēc otra rūpīgi perē olu, kā arī enerģiski aizsargā to no citiem sugasbrāļiem. Vienīgā problēma ir fakts, ka Berlīnes zoodārza darbiniekiem nav zināms, vai ola ir apaugļota.

Homoseksuāli pingvīni dabā nav nekāds retums. Par tiem jau XX gadsimta sākumā savā ziņojumā par Adeles pingvīniem rakstīja britu naturālists, Roberta Skota ekspedīcijas dalībnieks Džordžs Murejs Leviks. Tomēr viņa ziņojums vairāk nekā 100 gadus tika turēts slepenībā, līdz to arhīvā uzgāja un atklātībai nodeva Londonas Dabas muzeja kurators Duglass Rasels.

Pingvīni-geji ir sastopami arī Londonas, Ņujorkas un Hamburgas zooloģiskajos dārzos. Savukārt Īrijas okeanārijā „Dingle Oceanworld” viendzimuma pārus veido pat astoņi no kopumā 14 pingvīniem: četri tēviņi un četras mātītes. Londonas zooloģiskā dārza pingvīni Ronijs un Redžijs, kas izaudzinājuši vienu audžubērnu, pat piedalījušies vietējās LGBT kopienas praidā, kas notika jūnijā. Viņu voljērā novietots plakāts ar uzrakstu „Daži pingvīni ir geji. Pieņemiet to!”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu