Nopirka masu slepkavam buņuvesti un patronas. Aizturēts Deitonas šāvēja draugs (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
 Ītans Kolijs
Ītans Kolijs Foto: AP/Scanpix

ASV Ohaio štata Deitonas pilsētā apšaudi sarīkojušā vīrieša draugs, kurš viņam bija nopircis bruņuvesti un šautenes detaļas, ir aizturēts par pārkāpumiem šaujamieroča iegādē, pirmdien paziņoja amatpersonas.

24 gadus vecais Ītans Kolijs tika apsūdzēts nepatiesas informācijas sniegšanā par to, vai viņš lietojis nelegālas narkotikas, kad viņš iegādājās pistoli "Draco".

Kolijs tomēr netika apsūdzēts tiešā līdzdalībā apšaudē, kuru 4.augustā Deitonā sarīkoja viņa 24 gadus vecais draugs Koners Betss, nogalinot deviņus cilvēkus.

"Kolijs netiek apsūdzēts par tīšu piedalīšanos šīs apšaudes plānošanā. Mums nav pierādījumu par to. Tas netiek apgalvots," preses konferencē paziņoja Ohaio Dienvidu apgabala prokurors Bendžamins Glasmens.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģentu kriminālprasībā pret Koliju teikts, ka viņš arī atzinies bruņuvestes, šautenes AR-15 detaļas un 100 patronu magazīnas iegādē Betsam, kā arī uzglabājis šos priekšmetus savā dzīvoklī. Betss šos Kolija pirkumus savāca pirms sešām vai astoņām nedēļām.

Betss 4.augusta rītā populārā bāru un naktsklubu rajonā Deitonas centrā atklāja uguni uz ielas no šautenes, nogalinot deviņus cilvēkus, tai skaitā savu 22 gadus veco māsu, un ievainojot 16 cilvēkus. Policisti ātri reaģēja uz notikušo un iesaistījās apšaudē ar šāvēju, viņu nogalinot.

FIB paziņoja, ka Betss pirms šī uzbrukuma interesējies par "vardarbīgām ideoloģijām", bet attiecās sniegt detaļas par tām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu