Atklātībā nonākusi jauna informācija par apstākļiem cietumā, kurā mira miljardieris Epsteins (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Amerikāņu finansists Džefrijs Epsteins
Amerikāņu finansists Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas pilsētas labošanas centra darbinieku arodbiedrība ASV miljardiera Džefrija Epsteina nāvē vaino hronisku cietumsargu trūkumu, kā rezultātā neesot nodrošināta pietiekama ieslodzītā uzraudzība, ziņo raidorganizācija BBC.

Sestdienas rītā plkst.6.30 Epsteinu mirušu atrada Manhetenas cietuma darbinieki.

Epsteinam, kurš bija pazīstams ar daudzām ASV prominencēm, nesen tika izvirzītas jaunas apsūdzības dzimumnoziegumos pret nepilngadīgajiem.

Ņujorkas pilsētas labošanas centra apsargiem nācās strādāt ilgas virsstundas, jo trūka darbinieku, norāda arodbiedrība. 

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas lēmums iesaldēt jaunu darbinieku pieņemšanu noveda pie tā, ka ASV cietumu sistēmā bija tūkstošiem neaizpildītu darba vietu, radot "bīstamus apstākļus" kā darbiniekiem, tā arī ieslodzītajiem.

Esošajiem cietumsargiem regulāri nācās strādāt 70 līdz 80 stundas nedēļā, uzsver arodbiedrības prezidents Ēriks Jangs.

Viņš arī norādīja uz tā dēvēto "darbinieku skaita palielināšanas" taktiku, kas ļauj cietumsargu pienākumus uzņemties citiem ieslodzījuma vietas darbiniekiem, piemēram, skolotājiem, medmāsām un kapelāniem.

"Zemais atalgojums, darbinieku trūkums, palielināšanas taktika un obligātās virsstundas cietumos radījušas tādus apstākļus, kuros šādi gadījumi ir iespējami," paziņoja Jangs.

Viens no cietumsargiem, kam vajadzēja uzraudzīt Epsteinu, esot piekto dienu pēc kārtas strādājis virsstundu maiņas, bet vēl vienam obligātā kārtā nācies strādāt pēc noteiktā darba laika beigām.

"Ja tas nebūtu bijis Epsteina kungs, tas būtu bijis kāds cits, jo tādi ir apstākļi šajā iestādē," laikrakstam "The Washington Post" norādīja ieslodzījuma vietas darbiniece Serēna Grega. "Tas bija tikai laika jautājums. Kaut kad tam bija jānotiek. Mūsu darbinieki ir ārkārtīgi pārstrādājušies."

"The New York Times" ziņo, ka cietumsargi attiecībā uz Epsteinu neesot ievērojuši protokolu. Pagājušomēnes Epsteinam pēc šķietama pašnāvības mēģinājuma nozīmēja papildu uzraudzību. Saskaņā ar to Epsteinam vajadzēja nozīmēt kameras biedru, bet apsargiem vajadzēja ieslodzīto apskatīt ik pēc 30 minūtēm. Taču sestdienas rītā Epsteins esot ticis atstāts viens, jo viņa kameras biedru pārvietoja uz citu vietu.

Apsargi Epsteinu neapraudzīja vairākas stundas, kā arī viens no uzraugiem, kam bija uzdots apsargāt finansistu, bija cita veida cietuma darbinieks, kurš cietumsargu trūkuma dēļ tika norīkots veikt šos pienākumus, ziņo aģentūra AP.

Kā aģentūrai atklāja anonīms avots, Epsteins kamerā esot atrasts ar palagu ap kaklu.

Tikušas ierosinātas vairākas izmeklēšanas par Epsteina nāves apstākļiem, bet internetā tikmēr zeļ dažādas sazvērestības teorijas.

Pirmdien Francijas valdības ministri aicināja sākt izmeklēšanu par Epsteinu, jo ASV sāktajā izmeklēšanā esot atklājusies pedofilijā apsūdzētā finansista saistība ar Franciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu