Robežsargi pirmdien aizturējuši divas meklēšanā esošas personas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas pirmdien aizturējušas divas personas, kas atrodas policijas meklēšanā, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Ventspils ostā un Rīgas Pasažieru ostā konstatēts attiecīgi viens no Zviedrijas ieceļojošs Lietuvas pilsonis un viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. 1996. un 1990.gadā dzimušie vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

Kopumā pirmdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus, tostarp 33 no tiem uz valsts ārējām robežām.

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Krievijas pilsonei, jo ārzemniece 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējusies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Turpretim Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, viens Ukrainas, viens Baltkrievijas, divi Ķīnas, seši Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ķīnas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēti divi nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām - četriem Krievijas, trīs Azerbaidžānas un trīs Ukrainas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 15 personas - piecus Krievijas, trīs Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienu Lietuvas, vienu Vācijas, vienu Uzbekistānas un vienu Ukrainas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu