"Grupu kreklu dienā" aicinās ziedot grūtībās nonākušu mūziķu atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

30. augustā Latvijā trešo gadu notiks Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" iniciatīva "#GrupuKrekluDiena", kurā aicinās klausītājus ziedot grūtībās nonākušu mūziķu atbalstam.

Šogad, līdztekus mūziķu godināšanai un foto publicēšanai sociālajos tīklos ar mīļākās grupas T-kreklu, notiks arī 12 stundu dzīvā ētera labdarības koncertsērija, kuras laikā saziedotie līdzekļi tiks veltīti grūtībās nonākušo Latvijas mūziķu atbalstam.

"Pieci.lv" diskžokejs un idejas autors Toms Grēviņš pauda pārliecību, ka ar Latvijas Radio 2 kolēģu un fonda "Līdzskaņa" palīdzību rīkos labdarības koncertsēriju, tāpēc šogad aicinās ne tikai atcerēties un godināt mīļākos mūziķus, velkot īpašo kreklu, bet arī novērtēt un atbalstīt tos mūziķus, kurus skārušas veselības problēmas un citas likstas.

Fonda "Līdzskaņa" vadītāja Liena Grīna atzīmēja, ka kopš 2016. gada, ar fonda starpniecību, tiek vākti ziedojumi tiem mūziķiem, kuri ir nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešams atbalsts. "Situācijas ir ļoti dažādas - tās ir veselības problēmas, kur fonds iesaistās un sedz medicīnas vai rehabilitācijas pakalpojumu izmaksas, kā arī dažādas praktiskas sadzīves situācijas, kuras atrisināt pašu spēkiem ir ļoti grūti. Mūziķi bieži ir tie, kas ziedo savu laiku un talantu, nepaliekot vienaldzīgi, ja kādam nepieciešama palīdzība," viņa sacīja.

Savukārt Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš atzina, ka Latvijas Radio 2, kā latviešu populārā mūzikas kanālam, ir pienākums līdzdarboties projektā. "Šā gada Grupu kreklu dienas sauklis ir - atceries, parādi, novērtē! Atcerēšanās simbolizē katra personīgo pieredzi ar mūziķiem, kuri ir atstājuši paliekošas vērtības mūsu dzīvē. Paradīšana simbolizē grupu kreklu dienu - aicinām lepoties ar savu mīļāko mūzikas grupu vai solistu. Savukārt novērtēšana simbolizē projekta sociālo pusi - atbalsta un cieņas izrādīšanu mūziķiem ziedojumu formā, uz kuru šogad aicinām," viņš teica.

Labdarības koncertsēriju no Latvijas Radio pirmās studijas vienlaikus tiešraidē pārraidīs "Pieci.lv", Latvijas Radio 2, kā arī sabiedrisko mediju portāls "lsm.lv". Sekot līdzi koncerta norisei tiešraidē varēs arī fonda "Līdzskaņa" tīmekļa vietnes "Facebook" kontā. 12 stundu garajā koncertsērijā uzstāsies 12 Latvijas mūziķi, grupas un muzikālās apvienības.

Savukārt ziedojuma tālrunis 90067008, kas darbosies arī koncerta laikā, būs aktīvs no 26. līdz 31. augustam. Ziedojums par vienu zvanu ir 1,42 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu