Miks Dukurs: Ar alkoholu un tabaku man ir gājis grūti

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Dukurs
Miks Dukurs Foto: publicitātes

Kustība #spēkspateiktNĒ vieno arī sabiedrībā zināmas personības un sociālo tīklu viedokļu līderus, kuru atsaucība un iniciatīva ir būtisks ieguldījums veselīgas un neatkarīgas sabiedrības veidošanā. Arī dziedātājs Miks Dukurs nebaidās paust personīgo pieredzi saviem Instagram sekotājiem, aicinot ikvienu veikt savu izvēli!

Miks var lepoties ar saviem panākumiem mūziķa karjerā, kā arī spēju to apvienot ar laimīgu privāto dzīvi. Dziedātājs nereti dalās ar momentiem iz dzīves – ceļojumiem, atmiņām, ģimenes dzīvi un visādi citādi labvēlīgu brīvā laika pavadīšanu. Miks apbur ar savu balsi uz skatuves un sirsnīgo smaidu ārpus mūzikas. Un līdz tam viņš ir nonācis ar savu stāstu, atklājot, ka vēl pirms četriem gadiem tik brīvs un neatkarīgs vis nebija.

Savā "Instagram" ierakstā Miks atzīst, ka “tie, kas mani pazīst, noteikti atceras, cik grūti man ar to gājis”.

Savulaik tabaka, alkohols un citas atkarību izraisošas vielas bijušas daļa no mūziķa dzīves, liedzot viņam iespēju pilnvērtīgi baudīt dzīvi. Pasakot NĒ atkarībām, Miks ir atvēris acis kam daudz vairāk – “produktīvām dienām un patiesam priekam dzīvot un būt”!

Kā galveno iemeslu kaitīgu ieradumu atmešanai Miks min ģimenes pieaugumu. Tieši šis dzīves notikums licis izvērtēt savu līdzšinējo ikdienu un lietas, no kurām atteikties. “Punktu smēķēšanai pielika dēliņa ierašanās ģimenē. Patiesībā jau vairākus mēnešus pirms šī skaistā notikuma sieva nebija priecīga par smaku, tāpēc nolēmu, ka jāsaņemas atmest pavisam! Periodiski bija izdevies arī pirms tam, bet šis pavērsiens piespieda to atkarību pie sienas, jo tēva lomu vienmēr esmu uztvēris ļoti nopietni. Nevēlējos būt slikts piemērs dēlam, un arī pašam bija apnicis "smakt". Ar alkoholu bija līdzīgi. Mūziķa dzīvesveids bija novedis līdz nelielai bohēmai, kurai neredzēju vietu ģimenē ar mazo. Sanāk, ka no abām atkarībām atbrīvojos gandrīz vienlaicīgi,” par savu pieredzi stāsta Miks.

Kaut gan tagad Miks ir no atkarībām brīvs, mūziķis atzīst, ka sākums nemaz neesot bijis tik viegls. “Sākumā negāja viegli, bet es daudz vairāk nodevos mūzikai un ģimenei, kas palīdzēja izvairīties no ballītēm un sabiedrības, kur tiek smēķēts vai iedzerts. Kad atkal atsāku iziet cilvēkos, bija pagājis jau labs laiks, un vairs neredzēju jēgu atsākt, bet atceros, ka sākumā, lai "iejustos" kādā pasākumā, mēdzu sev ieliet vismaz kolas glāzi ar laimu, lai nerastos jautājumi un piedāvājumi. Protams, uz pasākumiem vienmēr devos ar auto, tāpēc visiem bija liels pārsteigums vakara beigās par to, ka varu sēsties pie stūres! Tā joprojām šķiet liela priekšrocība - nekad neesi stāvoklī, ka nevari kur aizbraukt. Brīvība! Tā ir tā galvenā vērtība, ko esmu ieguvis, atbrīvojoties no abiem kaitīgajiem ieradumiem! Liels prieks, ka man tas izdevās paša spēkiem,” ar paveikto lepojas mūziķis.

Mudinot arī pārējos līdzcilvēkus atvērt acis un spēt atteikties no kaitīgā, Miks uzsver, ka tai ir jābūt katra paša izvēlei, kā tas bija viņam pašam. “Nav jābūt tik kategoriskam,” mūziķis uzsver. “Bet reizēm skaļi pateikts NĒ var pozitīvi ietekmēt arī Tavu dzīvi, jo dzīvot ir skaisti!”

Kampaņa tiek īstenota ESF 9.2.4.1. pasākuma „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros. Aktuālā informācija par kampaņu: www.ESparveselibu.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu