PVD no apgrozības izņēmis gandrīz tonnu nelegālas putnu gaļas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izņēmis gandrīz tonnu putnu gaļas no kādas nelegālas ražotnes Lubānas ielā, Rīgā, kurā higiēnas prasībām neatbilstošos apstākļos sadalīta nezināmas izcelsmes putnu gaļa tālākai izplatīšanai Rīgas Centrāltirgū, informēja PVD.

Dienestā norādīja, ka pārbaudes laikā atklājies, ka uzņēmums, kas drīkst nodarboties tikai ar gaļas produktu uzglabāšanu, veica arī citas ar dzīvnieku izcelsmes produktu apstrādi saistītas darbības, kas obligāti bija jāreģistrē un jāatzīst arī PVD.

"Putnu gaļas sadale notika nepiemērotās telpās, bez nepieciešamās temperatūras, aprīkojuma un tekoša ūdens padeves," norādīja dienestā, uzsverot arī, ka produkcija nebija atbilstoši marķēta un tai nebija izcelsmi apliecinošu dokumentu.

PVD informēja, ka minēto iemeslu dēļ no apgrozības izņemta gandrīz tonna putnu gaļas, kā arī sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu