Iepazīstina ar kultūras un izklaides centru "Hanzas Perons" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova / LETA

Svinīgā pasākumā, Hanzas ielā 16a kopā ar Latvijas kultūras ministru Nauri Puntuli (VL-TB/LNNK), Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu (GKR), "Pillar Development" valdes priekšsēdētāju Ernestu Berni un arhitektu biroja "Sudraba arhitektūra" vadošo arhitektu Reini Liepiņu tika atklāta īpaša izstāde "Hanzas perons. Pārtapšana", kas plašai sabiedrībai būs apskatāma Rīgas svētku laikā.

"Hanzas perons", kas ir bijusī Rīgas Preču stacijas noliktavas ēka "New Hanza" kvartāla teritorijā, Pulkveža Brieža un Hanzas ielas stūrī, tiek rekonstruēta atbilstoši Liepiņa piedāvātajam projektam.

Ēkas rekonstrukcijas vīzijā ietilpst tās vēsturiskā veidola saglabāšana un vietas industriālā rakstura atjaunošana, piemēram, dizainā izmantoti arī sliežu posmi.

Foto: Evija Trifanova / LETA

Projekts paredzēja bijušo stacijas noliktavu iestiklot pa perimetru, izveidojot arī jaunu jumta konstrukciju. Stiklojumam dienvidaustrumu, dienvidu un dienvidrietumu daļā no ārpuses ir dubulta fasāde - vertikāls dēļu apšuvums, izveidojot noēnojumu, bet rietumu fasādē, pret Pulkveža Brieža ielu, priekšā stiklojumam ir bīdāmi dēļu vairogi, reizē atrisinot noēnojumu un estētiski turpinot dzelzceļa infrastruktūras tēmu. Esošās koka un metāla jumta konstrukcijas saglabātas reizē kā dekoratīvs elements un arī nesošā konstrukcija, kurā var iekārt izstāžu mākslas darbus un pasākumu aprīkojumu.

"Hanzas perons" ar publiski pieejamo 2800 kvadrātmetru platību, tostarp lielās zāles 1230 kvadrātmetru platību iecerēts kā daudzfunkcionāls kultūras centrs, kuru varēs izmantot gan kā koncertzāli ar iespēju izvietot līdz 1100 sēdvietām, gan kā mākslas un izstāžu galeriju vai korporatīvo pasākumu norises vietu.

"Hanzas perona" rekonstrukcijas projekta kopējās izmaksas bija ap 11 miljoniem eiro, kas iekļauj arī visus infrastruktūras un inženierkomunikāciju izveides darbus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu