Robežsargi pierobežā aizturējuši meklēšanā esošu vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot pierobežas režīma kontroli Viļakas novadā, pirmdien aizturējušas Latvijas pilsoni, kurš bija policijas meklēšanā, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Robežsargi aizturēto 1993.gadā dzimušo vīrieti nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus, no kuriem 21 konstatēts uz valsts ārējām robežām.

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienai Baltkrievijas pilsonei, jo ārzemniece 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējusies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Turpretim Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, divi Ukrainas, viens Kazahstānas, viens Moldovas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas un viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Zilupes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas nepilsonis, kura pase nav derīga ceļošanai, savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām - trīs Ukrainas, diviem Igaunijas, diviem Tadžikistānas, vienam Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas - piecus Krievijas, trīs Baltkrievijas, divus Lietuvas, vienu Vācijas, vienu Latvijas, vienu Moldovas un vienu Ukrainas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu