Lasvegasā būvēs digitālas infrastruktūras mikropilsētu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/bleutechparklv

Tuksneša ielokā, azartspēļu lielpilsētas Lasvegasas pievārtē jau decembrī sāksies pirmais būvdarbu posms pasaules pirmajai digitālas infrastruktūras mikropilsētai, vēsta arhitektūras izdevums "Arch Daily". Pilsētiņas attīstītāji sola, ka šī būs pilsēta ar moderno tehnoloģiju biomu. 

Nelielā pilsēta, kas uz citu fona izcelsies ar zinātniskās fantastikas filmu cienīgu arhitektūru, tehnoloģiskajiem risinājumiem un iekārtu, tiks dēvēta par "Bleutech" parku. Šīs savdabīgās pilsētas pirmie būvdarbi sāksies jau tuvāko mēnešu laikā - decembrī. Plānotās celtniecības izmaksas varētu sasniegt 7,5 miljardus dolāru.

Pilsētas attīstītāji, uzņēmums "Bleutech Park Properties", savā mājaslapā vēsta, ka neparastā pilsēta būs paredzēta to profesiju pārstāvjiem, uz kuriem paļaujas sabiedrība: medmāsām, policijas darbiniekiem, skolotājiem, ārstiem un ugunsdzēsējiem.

Mājokļu cenas mikropilsētā būs pielāgotas šo profesiju pārstāvju algām, lai tie varētu atļauties šeit dzīvot. Līdz ar mājokļiem pilsēta piedāvās papildus 25 000 jaunu darba vietu, cieši saistītu ar modernajām tehnoloģijām un mākslīgo intelektu.  

Mikropilsētā atradīsies dzīvokļi, biroji, iepirkšanās centrs, luksusa villas un izklaides zonas.

Iemesls, kādēļ attīstītāji šo pilsētu dēvē par "digitālās infrastruktūras centru", ir tehnoloģiskie risinājumi: šeit būs autonomi transportlīdzekļi, daudzus procesus pilsētā risinās nevis cilvēki, bet mākslīgais intelekts un roboti, daudzviet darbosies paplašinātā realitāte un lietu internets jeb viedierīču starptīklošana ar citām ikdienā lietojamām ierīcēm un iekārtām. Tāpat šeit augs "superkoki" - cilvēku veidots mehāniskais mežs, kas darbojas kā vertikāls mežs, ventilators, lietusūdens uzkrājējs un elektroģenerators, - šādus kokus jau šobrīd dzīvē var apskatīt Singapūras botāniskajā dārzā. Savukārt pilsētas ēku struktūras būs veidotas no pašdziedējoša betona.  

Līdz ar supermodernajām tehnoloģiju sistēmām ikdienas dzīvei pilsētā darbosies ūdens pašattīrīšanas sistēmas, sildīšanas un atdzesēšanas iekārtas, bet elektrību piegādās solārie, kinētiskie, vēja un ūdens elektroģeneratori, kas atradīsies turpat pilsētā. Pilsētas tehnoloģiskos risinājumus nodrošinās tehnoloģiju gigants "Cisco".   

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu