Mazurs kļuvis par "Ogres" kluba galveno treneri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikolajs Mazurs
Nikolajs Mazurs Foto: LETA

Par basketbola kluba "Ogre" galveno treneri kļuvis iepriekš Krievijā strādājušais Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, portālam TVNET apstiprināja vienībā.

38 gadus vecais Mazurs pagājušajā sezonā vadīja Krievijas klubu Permas "Parma", kurā spēlēja Jānis Blūms, bet sezonas vidū tika atlaists.

Līgums ar Mazuru esot parakstīts uz vienu sezonu, tā TVNET pastāstīja "Ogres" kluba direktors Jānis Laganovskis. Viņš arī atklāja, ka komanda uz pirmo treniņu kopā sanāca pagājušajā nedēļā, bet šonedēļ jau intensīvi gatavojas sezonai. Tuvāko dienu laikā tikšot lemts par to, kādi papildspēki vēl jāpiesaista vienībai. Viens no Mazura palīgiem būšot Uldis Švēde, bet par otru vēl neesot skaidrības.

Laganovskis arī pauda, ka nākamsezon "Ogres" sastāvā varētu būt arī viens vai vairāki viesspēlētāji. Iepriekš komanda principiāli sastāvam piesaistīja tikai latviešus. 

Ar komandu trenējas arī Kaspars Bērziņš, kurš pagājušo sezonu nepabeidza traumas dēļ. Arī nākamo sezonu viņš sākšot "Ogres" sastāvā, bet varēšot doties prom, ja saņems vilinošu piedāvājumu no kāda cita kluba.

"Ogres" komandu iepriekš trenēja Artūrs Visockis-Rubenis, kura vadībā komanda pērn sasniedza Latvijas-Igaunijas līgas finālčetrinieku, kā arī izcīnīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgas.

Mazurs "Parma" komandai pievienojās 2017.gadā, kad līgums ar Latvijas treneri tika noslēgts uz trim gadiem pēc sistēmas 1+2. Pērn jūnijā abas puses vienojās, ka turpinās sadarbību.

Pirms tam Mazurs trenēja Krievijas klubu Saratovas "Avtodor", taču jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvota neveiksme, viņš tika atlaists. Pēc tam viņš pievienojās spēcīgās Kazaņas "Unics" vienības treneru kolektīvam.

Vēl 2015.gada vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam VTB Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā. Savukārt pirms trim gadiem viņš pārņēma Gruzijas kluba Tbilisi "Vita" vadību, kas gan Vienotajā līgā palika pēdējā vietā un finansiālu problēmu dēļ šosezon turnīrā vairs nestartē.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu