Rīgas svētkos lielkoncerts “Lielpilsētas studentu leģendas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Svinot Rīgas 818. dzimšanas dienu, sestdien, 17. augustā, plkst. 21.30 11. novembra krastmalā notiks vakara lielkoncerts “Lielpilsētas studentu leģendas”.

Koncerts tiks veltīts leģendārajiem Rīgas studentiem. Rīga jau izsenis uzskatāma par Latvijas studentu galvaspilsētu. Šogad trīs Rīgas augstskolas – Latvijas Universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija – svin 100 gadu jubileju, bet Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Jūras akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas vēsture iestiepjas vēl senākā pagātnē. Nostāsti un liecības par lielpilsētas studentu dzīvi ir kļuvuši par leģendām. Šīs leģendas ļauj ticēt, ka visos laikos studentu galvenais vadmotīvs bijusi neremdināma dziņa izzināt, atklāt, saprast un iekarot pasauli. Pateicoties studentiem, sirmā Rīga līdzās savam senatnīgajam majestātiskumam ir ieguvusi mūžīgās jaunības, dzīvesprieka un nebēdnības auru. Vakara koncerts būs kā muzikāls ceļojums minētajās vērtībās, par centrālo asi izraugoties studenta skatu punktu un viņa virzību nākotnē pa iedomātajām izaugsmes kāpnēm.

Muzikālo programmu veidos dažādu laikmetu dziesmas un skaņdarbi, kas bijuši un aizvien ir populāri studentu vidū. Tos izspēlēs solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Antra Stafecka, Raimonds Bartaševičs, Ralfs Eilands, Daumants Kalniņš, Viktors Lapčenoks, Zigfrīds Muktupāvels, Ģirts Rozentāls (OZOLS), Mārtiņš Ruskis un Kaspars Upaciers (UFO), Rīgas kamerkoris AVE SOL, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, svētku orķestris un deju grupa Ingas Kurcišas vadībā.

2018.08.18. Rīgas svētki KRASTMALĀ - kopskati ar pacēlāju.
2018.08.18. Rīgas svētki KRASTMALĀ - kopskati ar pacēlāju. Foto: publicitātes

Skatītājus pārsteigs īpašs vizuālais baudījums – grandiozos LED ekrānos un uz skatuves darbosies dejotāji, kas sasaistīs laiku un telpu, veidojot “kāpnes” starp pagātni un tagadni, padarot tās par satikšanās simbolu. Lielkoncerta vadītājs Gundars Āboliņš stāstīs leģendas par studentiem, atceroties savus studiju laikus un piedzīvoto. Ir mainījušies laiki, notikumi, bet studentu gars paliek nemainīgs.

Mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Romāns Vanags, režisors – Kārlis Anitens.

Koncerta noslēgumā plkst. 23.00 būs vērojama svētku uguņošana.

Visas dienas garumā Akmens tilta pusē norisināsies amatnieku darinājumu tirdziņš un darbosies izbraukuma kafejnīcas.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”. Svētku programmu 11. novembra krastmalā organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācija “Ave Sol” kopā ar uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Detalizēti ar 17. un 18. augusta svētku programmu “Rīgas leģendas un teikas” 11. novembra krastmalā var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu