Daugavpilī nodur vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī NMPD mediķi konstatējuši iespējami vardarbīgā nāvē miruša vīrieša līķi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Daugavpils iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo sāka kriminālprocesu un operatīvo pasākumu rezultātā šonedēļ aizturēja iespējamo vainīgo personu.

10.augusta vakarā ap pulksten 22.24 Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī atrasts 1964.gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, un sāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas, sestdienas vakarā cietušā dzīvesvietā bija ieradušās divas personas – sieviete, ar kuru pirms apmēram 25 gadiem cietušajam ir bijusi konfliktsituācija, un viņam nepazīstams vīrietis. Vīrietis, kurš, visdrīzāk, tobrīd atradās alkoholisko dzērienu ietekmē, sācis konfliktēt ar cietušo, tostarp pieminot augstāk minēto pirms vairākiem gadu desmitiem notikušo konfliktsituāciju. Pēc brīža, atriebības motīvu vadīts, vīrietis izvilcis nazi un cietušajam piecas reizes iedūris, pēc tam ar sievieti atstājis notikuma vietu.

Operatīvo un izmeklēšanas pasākumu laikā likumsargi noskaidroja sievietes un iespējamā slepkavas personību, kā rezultātā šonedēļ sadarbībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekiem Rīgā tika atrasts un aizturēts kāds 1980.gadā dzimis vīrietis. Jāpiebilst, ka viņš iepriekš jau bija nonācis policijas redzeslokā un ir bijis tiesāts par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Pašlaik policijā turpinās izmeklēšana, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes un tiek skaidrota aizturētā vīrieša, ka arī 1975. gadā dzimušas sievietes saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Vakar ar tiesas lēmumu vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt sievietei – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu