Ceļvedis: Rīgas svētki, "Tur", Etsy, aviācija u.c. (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Protams, galvaspilsētas Rīgas svētki šajā nedēļas nogalē izvirzās priekšplānā, tomēr, ja cilvēku pūļi nav tīkami, ielūkojies, kas vēl notiek šajās brīvdienās!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Rīgas svētki 2019

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad Rīgas svētki veltīti Rīgas leģendām, jo leģendas un vēstures elpa ir tā, kas strāvo Vecrīgas ieliņās, tās senajās celtnēs, brīnumaini atdzīvojoties ikreiz, kad Rīga svin svētkus. Ikviens aicināts piedalīties Rīgas svētku svinībās, kas notiks no 16. līdz 18. augustam, kad varēs izzināt pilsētas leģendas, teikas un nostāstus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi, baudīt daudzveidīgo kultūras un sporta aktivitāšu programmu. Svētku programma.

Aviācijas svētki

Foto: publicitātes

Spilves lidlaukā 18. augustā notiks starptautiskie aviācijas svētki "Riga Fly-In 2019". Šogad pasākuma devīze ir lidotāja-dēkaiņa-žurnālista Rūdolfa Celma 1937. gadā izdotās grāmatas virsrakstā liktā devīze “Tev būs lidot!”. Svētku tematika sasauksies ar 100 gadu vēsturi – tieši 1919. gadā Latvijas Republikā tika izveidota pirmā valstiskā aviācijas struktūra – Latvijas armijas aviācijas grupa. Tās darbība aizsākās svētku norises vietā – Spilves pļavās, toreizējā Cementa rūpnīcas aerodromā. Jau pēc gada šeit notika pirmie Spilves aviācijas svētki – tautā iemīļots, grandiozs pasākums. Programma.

Stādu gadatirgus

Foto: publicitātes

Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā notiek Stādu gadatirgus "Daiļo dāliju diena". Nacionālā botāniskā dārza STĀDU GADATIRGI kļuvuši jau par tradīciju un svarīgu notikumu dārzkopju dzīvē, vienkopus pulcējot gan tirgotājus, gan arī pircējus no visas Latvijas. Kā ierasts, tirdziņa stādu sortimentu bagātina arī Nacionālā botāniskā dārza stends, kurā apmeklētāji var iegādāties tepat audzētus stādus.

Rīgā norisinās "Etsy" tirgus

17. augustā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā notiks „Etsy” tirgus. Šajā dienā norisināsies bērnu darbnīcas un neformāla tikšanās ar Etsy un Kalnciema kvartāla tirgotājiem, lai dalītos savstarpējos biznesa padomos. Šogad piedalīsies 20 “Etsy” tirgotāji, gan tādi, kas tikko sākuši savu uzņēmējdarbību, gan pieredzējuši amatnieki.

Atpūtas pasākums "ma-DARA"

Foto: publicitātes

Jau astoto gadu, šogad 17. augustā, mazā Kurzemes piejūras ciematiņā - Ziemupes jūrmalā, norisināsies mūsu sakņu, piederības, ģimeniskuma un kopā būšanas svētki - atpūtas pasākums “ma-DARA”. Vieta un laiks, kur apstājas ikdienas rūpes, ik mirklis, ko baudīt, impulsi, kam ļauties, vieta, kur vienkārši būt, mācīties, saklausīt, iepazīt un darīt. Citus gadus godā tika celtas tādas vērtības kā Dara, Saule, Saknes, Zalktis, Rasa, Uguns, Zieds. Šā gada vadmotīvs ir – CEĻŠ.

Abgunstes muižas svētki 

Foto: publicitātes

Abgunstes klēts sālsmaize ir šā gada svētku tēma! Aicinām pavadīt nesteidzīgu svētdienas vakaru burvīgā svētku atmosfērā, kopā ar labiem draugiem, mīļiem cilvēkiem un laimes kaķiem, apskatīt no jauna paveikto vai iepazīt muižu pirmo reizi. Pasākums 18. augustā, svētdien, plkst. 16:30 – 21:00. vairāk te.

Lībiešu diena un 4. Lībiešu dziesmu svētki

Foto: publicitātes

18.augustā 12:00 – 20:00 Rīgas augstākajā virsotnē – Dzegužkalnā ikviens aicināts uz Lībiešu dienu un tās noslēguma lielkoncertu “IV Lībiešu dziesmu svētki”. Lai godātu Rīgas pirmiedzīvotāju klātesamību mūsdienu Rīgā, apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt senākas un mūsdienās izmantotas amatu prasmes, nogaršot tradicionālus lībiešu ēdienus, piedalīties lībiešu rotaļās un svētku noslēgumā piedzīvot lībiešu un somugru dančus.

Paviljona - Ziedoņdārzs divu gadu jubilejas ballīte!

Foto: publicitātes

Bez grupas Mazais Princis un DJ Toma Grēviņa, kā ierasts, Ziedoņdārza apmeklētājus priecēsim ar gardām uzkodām, dzērieniem, atrakcijām - lieliem un maziem, konkursiem, būs arī dejotāji un īpaši sarūpēti pārsteigumi! Liec aiz auss, ka 16. augustā pēc 18:00 tev jāpošas uz Paviljona - Ziedoņdārzs pusi, lai kopā atzīmētu divu gadu kopā būšanu!

KONCERTI & FESTIVĀLI

Mūzikas apvienības "Kautkaili" koncerts

Foto: publicitātes

Kaņepes Kultūras centrā uzstājas latviešu eksperimentālā "soul-popa" muzikālā apvienība "Kautkaili". Brīnišķīgi, dzīvi, kaili - grupa Kautkaili ir eksperimentāls soul-pop trio, kurā darbojas dziedātāja-komponiste Kristīne Pāže, multiinstrumentālists Didzis Bardo un ģitārists Kaspars Vizulis. Liriskas un unikālas melodijas, ķermeni kustinoši ritmi un skaņu tekstūru piesātinātas ģitāru partijas vienā savienībā. Kautkaili - kaut kaili un patiesi savā mūzikā, kas rodas savstarpējā

Mūzikas festivāls "Rīga Jūrmala"

Foto: publicitātes

No 16.augusta līdz 18.augustam ar pieciem koncertiem Dzintaru koncertzāles Lielajā un Mazajā zālē turpināsies mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" otrā nedēļas nogale. Festivāla koncertos muzicēs pasaulslavenais čellists Miša Maiskis, tenors Jozefs Kalleja, ģitārists Milošs, baritons Benjamins Apls un Krievijas Nacionālais orķestris diriģenta Mihaila Pļetņova vadībā.

Ezera Skaņas 2019

“Ezera skaņas” ir netipisks muzikāls pasākums, kas sākas pirms saullēkta – 4:00 – uz skatuves, kas peld Kāla ezera vidū. Cilvēki pasākumu apmeklē laivās, un visapkārt valda tumsa un klusums. Tad ezerā parādās ciemats, un izskan pirmās skaņas. Mūzika pieaug līdz ar gaismu un kulminējas, uzlecot saulei. Ieeja pasākuma ostās – 16. augustā no plkst. 20:00. Ieejas biļetē nav iekļauta laivas noma.

KINO

Pirmizrādi piedzīvo režisora Ulda Cipsta un LMT filma "Tur"

Foto: publicitātes

Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvo drāma par attiecībām virtuālajā un reālajā pasaulē - LMT filma "Tur". Kā skaidro filmas režisors, filma, kā arī seriāls, ir piedzīvojumu, mīlestības un savstarpējo attiecību stāsts. "Filma "Tur" ir katra režisora sapnis. Tā ir iespēja izveidot jēgpilnu stāstu aizraujošā un izklaidējošā formā. Stāstu, kas ir pārsteigumu pilns piedzīvojums, skatīties ir ne tikai intriģējoši, tas liek arī aizdomāties. Filma atspoguļo arī manu personīgo pieredzi par to, ka mīlestība nebeidzas kopā ar cilvēku. Mīlestībai nav robežu. Visa pamatā ir cilvēks un cilvēcība. Unikāla radība – sarežģīta un trausla. Un tā ir sajūta, kuru mēs caur filmu arī vēlamies nodot skatītājiem," norāda filmas režisors Uldis Cipsts.

IZRĀDES

Meža meitas

Pēc Otrā pasaules kara jaunas lauku sievietes, skolnieces, meitenes un šo stāstu varones pārtapa par jaunajai padomju varai nevēlamām. Viņas bija spiestas meklēt patvērumu mežā, lai izvairītos no okupācijas varas iestāžu represijām un aresta. Pirms došanās mežā viņas palīdzēja nacionālajiem partizāniem, kuru vidū bija viņu vīri, brāļi, tēvi, draugi un kaimiņi. Mežs kļuva par politisku jēdzienu, nepakļaušanās un pagrīdes metaforu. Mežs nav apmešanās un slēpšanās vieta vien – saiknes ar mežu, kas rezonē cauri meža meitu stāstiem, ir emocionālu, mītisku un simbolisku nozīmju piepildīts. Tie ir stāsti par dzīvi, attiecībām, uzticēšanos un nodevību, par ģimeni un bērniem, par sāpēm, zaudējumu un šķiršanos, par salauztiem sapņiem un spēku dzīvot. Lomās: Dace Everss, Māra Mennika, Skaidrīte Putniņa, Inese Ramute, Baiba Valante, Zane Leimane vai Lote Katrīna Cērpa. Valmieras teātra izrādes Stūra mājas pagalmā līdz 18. augustam. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu