Igauņi noķēruši krievu lāci Prošu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā naktī Valgas apkārtnē noķerts viens no diviem Pleskavas lāčiem, kuri jau labu laiku nelika mieru apkārtnes iedzīvotājiem. Mēģinājumi izsekot lāčus ilga vismaz pusotru nedēļu, kamēr viens no tiem beidzot iemidzināts kādā fermā Kulli ciemā, ziņo "Postimees".

„Noķertais dzīvnieks pēc iemidzināšanas ir pamodies, viņa veselības stāvokli pārbaudījis veterinārārsts un atzinis to par labu esam. Tagad ķepainis nogādāts Tallinas zooloģiskajā dārzā,” pavēstījis Igaunijas Vides dienesta par medībām atbildīgais pārstāvis Aimars Rako. Turpmākās darbības ar notverto lāci būs saistītas ar dzīvnieka pārvešanu atpakaļ uz Krieviju.

Tallinas zooloģiskajā dārzā Proša kādu laiku uzturēsies karantīnas zonā, kamēr būs sagatavoti dokumenti viņa pārvešanai uz Krieviju. Lai lācis arī turpmāk nenāktu atpakaļ pie cilvēkiem, Krievijā tam tikšot meklēta nomaļāka dzīves vieta Komi Republikā.

Par otra lāča atrašanās vietu jau kādas divas nedēļas nekas nav zināms.

Igaunijas Vides departaments izteicis pateicību vietējiem iedzīvotājiem, kas ar izpratni izturējušies pret centieniem lāci sagūstīt, kā arī vietējiem medniekiem un veterinārārstam, kas palīdzējuši to izdarīt.

Jau ziņots, ka lāči Poļa un Proša Igaunijas-Krievijas robežu šķērsoja jūnija beigās, un pēc tam tie bieži manīti apdzīvotās vietās Valkas un Valgas apkārtnē. Fakts, ka abi ķepaiņi nav gluži no meža nākuši, bija skaidri saprotams pēc dzīvnieku ausīs iestiprinātajām dzeltenajām numura zīmēm. Pleskavas lāči bija manīti arī pie Rūjienas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu