Tramps: Ķīnas prezidents var ātri un humāni atrisināt situāciju Honkongā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins var "ātri un humāni" atrisināt vardarbīgo konfrontāciju ar demonstrantiem Honkongā, un ierosināja tikties ar Sji.

"Man ir NULLE šaubu, ka tad, ja prezidents Sji grib ātri un humāni atrisināt Honkongas problēmu, viņš var to izdarīt," Tramps rakstīja tviterī, pavadot brīvdienu savā golfa laukumā Ņūdžersijas štata Bedminsteras pilsētā.

"Personīgu tikšanos?" Tramps piebilda, dodot mājienu par šādu tikšanos ar Sji, lai viņam tieši piedāvātu savu palīdzību.

Demokrātijas piekritēji jau 10 nedēļas rīko protestus, pieprasot lielāku brīvību Honkongā. Daži no šiem protestiem paralizēja Honkongas lidostas darbu.

ASV administrācija ir paziņojusi, ka ir "dziļi nobažījusies" par Ķīnas drošības spēku pārvietošanu uz robežu ar Honkongu, un aicinājusi Pekinu ievērot Honkongas autonomiju.

Pekina līdz šim nav vēlējusies sūtīt policijas vai armijas vienības no kontinentālās Ķīnas uz Honkongu vai arī mobilizēt Honkongā dislocēto Tautas atbrīvošanas armijas garnizonu, lai apspiestu protestus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu