Korbins kaļ plānus par Džonsona valdības gāšanu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Džeremijs Korbins
Džeremijs Korbins Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas opozīcijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins trešdien apliecināja, ka grasās pieprasīt neuzticības balsojumu premjerministra Borisa Džonsona valdībai, lai apturētu "katastrofālo" bezvienošanās "Brexit".

Valdībai "nav mandāta bezvienošanās" "Brexit", vēstulē partiju līderiem un vadošajiem likumdevējiem, uzsvēra Korbins.

"Tāpēc es grasos pieprasīt neuzticības balsojumu pie tuvākās izdevības, kad mēs varēsim būt pārliecināti par panākumiem," skaidroja leiboristu līderis.

Korbins vēstulē norādīja, ka "pēc veiksmīga neuzticības balsojuma" viņš centīsies kļūt par pagaidu premjerministru, kas "laika ziņā būtu stingri ierobežoti", lai apturētu bezvienošanās "Brexit".

Esot premjerministra amatā, viņš aicinās izsludināt parlamenta vēlēšanas, lai nodrošinātu "nepieciešamo" pagarinājumu Eiropas Savienības (ES) līguma 50. pantam, ar kuru tiek regulēta valsts dalība blokā.

"Šajās parlamenta vēlēšanās leiboristi būs uzticīgi idejai par tautas balsojumu jautājumā par ES pamešanas nosacījumiem, arī ar izvēli "palikt"," norādīja politiķis.

Džonsons paudis apņēmību panākt, ka Lielbritānija izstājas no ES 31.oktobrī - ar vienošanos vai bez.

Džonsons pieprasa, lai Brisele atsakās no zināmiem vienošanās elementiem, par kuriem vienojās viņa priekšgājēja Terēza Meja. ES Džonsona prasības noraidījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu