Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā diskutēs par kontroli uz ceļiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Piektdien, 16.augustā, Satiksmes ministrijā (SM) notiks Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcas sēde, kurā eksperti diskutēs par transportlīdzekļu (kravas, autobusu, taksometru u.c) tehniskā stāvokļa, to speciālā aprīkojuma (skaitītāju, tahogrāfu u.c.) kontroli, kā arī auto pārvadātāju kontroli uz ceļiem, informēja SM.

Tāpat domnīcā plānots apspriest, vai būtu lietderīgi apvienot viena vai vairāku kontroles funkciju veikšanu, mainot vai papildinot kompetences atsevišķām institūcijām, tostarp arī uzsākt diskusiju par autopārvadājumu pārbaudēm profesionāliem šī pakalpojumu sniedzējiem.

Šobrīd esošā kārtība nosaka, ka ceļu satiksmē kontroles funkcijas īsteno dažādas institūcijas atbilstoši savai kompetencei. Piemēram, Valsts policija kontrolē pārkāpumus ceļu satiksmē, veic autopārvadājumu uzraudzību. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) veic transportlīdzekļa tehnisko kontroli uz ceļa, savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests veic kravu un pasažieru pārvadājumu, tajā skaitā taksometru, kontroli.

Plānots, ka Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā piedalīsies Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes pārstāvis, SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns, CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš, VSIA "Autotransporta direkcija", VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji, kā arī pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām, to skaitā no vairākām auto asociācijām.

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca ir izveidota, lai tajā eksperti veiktu dažādu politikas risinājumu diskusijas un labākās prakses analīzi. Šajā domnīcā sagatavotie un apspriestie starpnozaru jautājumi tiek virzīti konceptuālu lēmumu pieņemšanai padomē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu