SIF padomes vadītāja krēslā "KPV LV" vēlas redzēt profesionāli no NVO sektora (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
13.Saeimas deputāts Ēriks Pucens nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13.Saeimas pirmās sēdes laikā.
13.Saeimas deputāts Ēriks Pucens nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13.Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomes vadītāja krēslā partija "KPV LV" vēlas redzēt profesionāli no nevalstisko organizāciju (NVO) sektora, informēja partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

"Visu cieņu [Imanta] Parādnieka ambīcijām, tomēr mūsu frakcijas diskusijā bijām vienisprātis ar mūsu labklājības ministri un SIF padomes pārstāvi Ramonu Petraviču, ka SIF padomes vadītāja krēslā mēs redzam tikai un vienīgi profesionāli no nevalstisko organizāciju sektora," uzsvēra Pucens.

Partijā norādīja, ka SIF tika izveidots ar cēlu mērķi un tādam tam būtu jāpaliek. "Jau tagad ir mainīts SIF nolikums, izslēdzot plānošanas reģionu pārstāvju klātbūtni padomē un saglabājot tikai atbildīgo ministru pārstāvību. Tas jau bija signāls sabiedrībai par fonda lielāku politisko neatkarību, bet Parādnieka ievēlēšana padomes vadītāja amatā dotu nepareizus signālus NVO sektoram, lai arī kāda būtu bijusi Parādnieka līdzšinējā loma dažādu sociālās jomas jautājumu risināšanā," pauda Pucens.

Kā ziņots, iepriekš vairākas SIF padomē pārstāvētās NVO izteica pretenzijas par Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) kandidatūru uz SIF fonda vadītāja amatu. Turklāt NVO esot arī savi potenciālie kandidāti šim amatam.

Parādnieks iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka pretendēs uz padomes vadītāja amatu un fonda darbu iecerējis padarīt efektīvāku un caurspīdīgāku. Tomēr pēc izskanējušās kritikas vēlāk atzina, ka sevi nevirzīs SIF padomes vadītāja amatam, tomēr uzsvēra, ka lēmumu par fonda padomes vadītāju pieņems SIF padome.

Tāpat NVO lūdza premjeram skaidrot, kādēļ par viņa pārstāvi padomē izvēlēts tieši Parādnieks. 12.augustā pēc valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdes Kariņš skaidroja, ka viņš Parādnieku virzījis darbam SIF padomē kā premjera pārstāvi, jo to paredz nesen spēkā stājušās izmaiņas SIF likumā.

Vienlaikus Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam nekad nav bijis uzstādījums, ka Parādniekam būtu jākļūst par SIF padomes vadītāju.

Savukārt 14.augustā, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, premjers norādīja, ka nebūtu loģiski, ja premjera pārstāvis vadītu SIF padomi.

"Kā saprotu, Parādnieks pats ir teicis, ka nepretendē uz SIF padomes priekšsēdētāja amatu," teica Kariņš. Viņš arī sprieda, ka savā ziņā viņa pretendēšana uz to nebūtu loģiska, jo fonds ir premjera pārraudzībā. "Ja mans pārstāvis vadītu SIF, tas nozīmētu, ka es pats pārraugu savu darbību. Tas ir neloģiski," uzsvēra Kariņš.

Tāpat Ministru prezidents teica, ka visiem SIF padomes locekļiem jāizvēlas vadītājs no sava vidus.

SIF likuma grozījumos, kas stājās spēkā šā gada 23.jūlijā, noteikts, ka padomes sastāvā vairs nav plānošanas reģionu pārstāvju, un tas nozīmē, ka padome palikusi arī bez priekšsēdētāja, jo iepriekš šo amatu ieņēma Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Tāpat grozījumi noteica, ka padomē premjera vietā strādās viņa pārstāvis, nevis pats Ministru prezidents.

Padomes sastāvā ir pieci ministri, premjera pārstāvis un pieci nevalstisko organizāciju pārstāvji. Lēmumi tiek pieņemti ar vismaz septiņām balsīm no 11.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu