Sešas ES valstis piekritušas uzņemt migrantus no "Open Arms" kuģa (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Sešas Eiropas Savienības (ES) valstis piedāvājušas uzņemt migrantus, kas atrodas uz Spānijas nevalstiskās organizācijas "Open Arms" kuģa Vidusjūrā, ceturtdien paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Uz kuģa atrodas gandrīz 150 migranti.

Palīdzību piedāvājušas Francija, Vācija, Rumānija, Portugāle, Spānija un Luksemburga, vēstulē Itālijas vicepremjeram un iekšlietu ministram Mateo Salvīni paziņojis Konte. Vēstule publiskota sociālajā tīklā "Facebook".

Vēstulē Konte veltījis Salvīni neierasti skarbus vārdus, norādot, ka ministrs pārāk daudz koncentrējies uz migrāciju un vienkāršojis šo jautājumu līdz "slēgtām ostām", lai vairotu savu popularitāti.

"Ja mēs tiešām vēlamies aizsargāt nacionālās intereses, mēs nevaram ierobežot sevi ar absolūti stūrgalvīgu uzskatu paušanu," norādījis Konte.

Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni aizliedzis tā dēvētajiem glābšanas kuģiem izsēdināt nelegālos imigrantus Itālijā, kamēr citas Eiropas valstis nav piekritušas uzņemt daļu no šiem cilvēkiem.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu