Višņakova "Šahtjor" nesasniedz UEFA EL kvalifikācijas pēdējo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Eduards Višņakovs
Eduards Višņakovs Foto: twitter.com/fcshakhterby

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pēdējo kārtu ceturtdien nesasniedza Latvijas izlases futbolista Eduarda Višņakova pārstāvētā Baltkrievija komanda Soļigorskas "Šahtjor", tikmēr "play off" kārtā iekļuva tādi zināmi klubi kā Barselonas "Espanyol", Eindhovenas PSV un "Wolves".

Višņakova pārstāvētā "Šahtjor" atbildes spēlē mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Itālijas A sērijas klubu "Torino", kuram pirmajā spēlē zaudēts ar rezultātu 0:5. Tādējādi divu spēļu summā tika piedzīvots zaudējums ar 1:6.

Pirmie vārti mačā tika gūti 80.minūtē, kad pēc lieliska solo gājiena, no soda laukuma precīzi sita Simone Zaza, savukārt mājinieki rezultātu izlīdzināja kompensācijas laika ceturtajā minūtē, ar vārtiem izceļoties Nikolajam Janušam. Baltkrievijas futbolists nekļūdīgi izpildīja soda sitienu.

Nākamajā kārtā "Torino" tiksies ar Anglijas premjerlīgas klubu "Wolves", kas ar 4:0 (0:0) sagrāva Armēnijas klubu Erevānas "Pyunik". Divu spēļu summā "Wolves" triumfēja ar rezultātu 8:0.

Anglijas klubs sev uzvaru nokārtoja mača otrajā puslaikā, kad 54. un 58.minūtē rezultatīvie sitieni sekoja pēc piespēles gar vārtu priekšu, abos piedaloties Pedro Neto. Vēl sešas minūtes vēlāk līdzīgā manierē izcēlās Rubēns Vinagre, bet trīs minūtes līdz mača beigām, "šķērītē" filigrānus vārtus guva Džogo Jota.

Ceturtdienas vakarā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play off" kārtu sasniedza arī Nīderlandes klubs Eindhovenas PSV, kas mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Norvēģijas komandu "Haugesund", bet divu spēļu summā ar 1:0 pārāki bija PSV futbolisti.

PSV soli pirms pamatturnīra sasniegšanas būs jāpārvar Kipras vienības "Apollon" barjera.

Tāpat "play off" kārtu sasniedz arī Spānijas klubs Barselonas "Espanyol", kas mājās ar 3:0 (3:0) uzveica Šveices komandu "Luzern". Arī pirmajā komandu tikšanās reizē Spānijas vienība uzvarēja ar trīs vārtu pārsvaru, divu spēļu summā izcīnot drošu uzvaru ar 6:0.

Mača trešajā minūtē rezultātu atklāja Lei Wu, bet 27. un 38.minūtē divreiz precīzs bija Viktors Kampusano, nodrošinot savai komandai drošu uzvaru. Pirms pamatturnīra sasniegšanas "Espanyol" vēl jātiek galā ar Ukrainas klubu Luganskas "Zorya".

Savukārt par pārsteigumu parūpējās dienvidu kaimiņi lietuvieši. Lietuvas čempione Marijampoles "Sūduva" mājās ar 2:1 (2:0) uzvarēja labi zināmo Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi". Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē uzvaru ar šādu pašu rezultātu izcīnīja lietuvieši, līdz ar to divu spēļu summā svinēta uzvara ar rezultātu 4:2.

"Sūduva" vadībā izvirzījās jau 12.minūtē, kad precīzs bija Mihrets Topčagičs, bet pirmā puslaika pēdējā minūtē 2:0 panāca Andro Svrljuga. Četras minūtes līdz spēles beigām Niks Blekmens panāca 1:2, tomēr ar to bija krietni par maz, lai sasniegtu "play off" kārtu.

"Play off" Lietuvas komanda tiksies ar Budapeštas "Ferencvaros" no Ungārijas.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē Latvijas klubs "Riga" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 ar Somijas čempioni Helsinku HJK, bet divu spēļu summā rezultāts bija 3:3. "Riga" nākamo kārtu sasniedza, jo viesos spēja gūt vairāk vārtu. Tikmēr "Ventspils" nepārvarēja Gimaraišas "Vitoria" barjeru, divu spēļu summā zaudējot ar graujošo 0:9.

"Riga" pēdējā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Dānijas čempioni "Kobenhavn".

Pirmās spēles Eiropas līgas kvalifikācijas "play off" kārtā paredzētas 22.augustā, bet pēc nedēļas tiks aizvadīti atbildes mači.

Kvalifikācijas pēdējā kārtā spēlēs 42 komandas, no kurām vien puse iekļūs pamatturnīrā, kur no Latvijas klubiem reizi spēlēja arī "Ventspils".

UEFA pamatturnīra grupu sadalījums būs zināms dienu pēc atbildes spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu