Viedās cepeškrāsnis sāk darboties pašas: cilvēki ir pārliecināti, ka tā ir mašīnu sacelšanās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Kāds viedās cepeškrāsns “June Oven” īpašnieks ASV bija atstājis vakarā savā krāsnī ceptu kartupeli, jo visticamāk, aizmirsis par to. Tomēr naktī cepeškrāsns neizskaidrojamu iemeslu dēļ bija sākusi darboties, un sociālo tīklu lietotāji ir pārliecināti, ka šis notikums ir uzskatāms par “mašīnu sacelšanās” sākumu.

Minētā cepeškrāsns pati bija ieslēgusies plkst.1.20 naktī, uzsilusi līdz gandrīz 220 grādiem pēc Celsija un turpinājusi darboties ilgāk nekā četras ar pusi stundas. Savukārt no rīta krāsns tikpat negaidīti pārtrauksi darboties.

Kā noskaidrojis izdevums “The Verge”, fiksēti vismaz trīs šādi gadījumi, kad “June Oven” krāsnis sākušas darboties “uz savu galvu”.

Nevienā no gadījumiem nekādi postījumi mājokļiem nav tikuši nodarīti, tomēr daudzi tvitera lietotāji jokojot pauduši pārliecību, ka “June Oven” gadījums liecinot par mašīnu sacelšanās sākumu.

Uzņēmuma “June” vadītājs Mets van Horns gan noraidīja bažas, ka mašīnas sākušas savā kontrolē pārņemt pasauli. Uzņēmums uzskata, ka krāsnis sākušas darboties, jo to īpašnieki savos telefonos nejauši aktivizējuši aplikāciju, kas ļauj lietotājiem attālināti sagatavot krāsni darbam.

Septembrī “June” izlaidīs aplikācijas atjauninājumu, kas ļauj lietotājiem atslēgt  plīts attālinātās ieslēgšanas funkciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu