Ar jubilejas koncertu “Pāri” un lielo pikniku Mežaparkā sāksies Rīgas svētki 2019

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

16. augustā ar Latvijas Mūzikas akadēmijas 100. jubilejas koncertsezonas ieskaņas koncertu “Pāri”, lielo pikniku Mežaparkā, vairākiem koncertiem un festivālu “Supiāde” sāksies Rīgas svētki. Trīs dienās rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt plašu pasākuma programmu gan 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā,  gan parkos, laukumos un pilsētas apkaimēs. Šogad svētki veltīti Rīgas leģendām.

Svētki sāksies ar vienas no Rīgas leģendām – Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncertu “Pāri”, kurā Doma laukumā uz skatuves kāps divi stilistiski atšķirīgi un spilgti kolektīvi – JVLMA Baroka orķestris un Rīgas Doma kora skolas bigbends. Kopā ar Baroka orķestri uzstāsies Elīna Šimkus, Ilze Grēvele-Skaraine, Terēze Gretere, Monta Martinsone, Rinalds Kandalincevs, Maija Kļaviņa, Kristīne Stumbure un Mauro Pinčaroli. Savukārt bigbendam uz skatuves pievienosies solisti–instrumentālisti Kārlis Vanags, Indriķis Veitners, Madars Kalniņš, Dominiks Višņausks, Nefs Irizarī, Pēteris Liepiņš, Artis Orubs un dziedātāja Evilena Protektore.

Šogad Rīgas svētkos būs vairāki līdz šim nebijuši pasākumi, un viens no tādiem ir lielais pikniks Mežaparkā. Tajā būs iespēja nobaudīt pasaules valstu virtuves ēdienus un atspirdzinošus dzērienus, iegādāties Latvijas amatnieku un vietējo mājražotāju izgatavotās preces. Apmeklētājus priecēs grupa “Dagamba”, komponists un instrumentālists Raimonds Tiguls, koklētāja Laima Jansone un “Ceremoniju orķestris”. Par bērniem jautrām rotaļām un atraktīvām spēlēm gādās iemīļotie pasaku tēli. 

Svētku pirmajā dienā gaidāms vēl kāds jauninājums – Rīgas brīvostas SUP festivāls “Supiāde 2019”. Piektdienas vakarā Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas ēkas notiks SUP karnevāls, sāks darboties festivāla pilsētiņa ar atpūtas zonu, uzstāsies grupa “Bur Mani”, kā arī būs vērojams strūklaku šovs “Ūdens stāsts mēness gaismā”.

Kā katru gadu, Rīgas svētku pirmajā dienā notiek jau par jauku tradīciju kļuvis pasākums, kurā tiek godināti tie rīdzinieku pāri, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus. Šogad Zelta pāru godināšana notiks Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. 

Piektdien klausītāji gaidīti arī stacijas laukumā, kur uz “Origo Summer Stage” skatuves uzstāsies koncertcikla “Dziesmu tilti” skatuves mākslinieki, vienojoties koncertā “Dziesmu tilti vieno cilvēkus”. Vēl viens svētku koncertcikls “Senās Rīgas mūzikas leģendas” sāksies Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā.

Svētku pirmajā dienā būs apskatāmas vairākas izstādes, dzirdami muzikāli priekšnesumi, kā arī gaidāmas sporta aktivitātes un iespēja apmeklēt Latvijas meistaru gadatirgu “Gabaliņš Latvijas” Esplanādē.

Šogad Rīgas svētki veltīti leģendām, jo leģendas un vēstures elpa ir tā, kas strāvo Vecrīgas ieliņās, tās senajās celtnēs, brīnumaini atdzīvojoties ikreiz, kad Rīga svin svētkus. Ikviens aicināts piedalīties Rīgas svētku svinībās, kur varēs izzināt pilsētas leģendas, teikas un nostāstus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi, baudīt daudzveidīgo kultūras un sporta aktivitāšu programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu