Zaļenieku pagastā aizdomās par zādzībām no privātmāju šķūnīšiem aizturēti divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Jelgavas novada Zaļenieku pagastā policija aizdomās par zādzībām no privātmāju šķūnīšiem aizturēja divus vīriešus, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

15.augusta naktī, nezināmas personas iekļuva vienā no privātmājas šķūnīšiem Jelgavas novadā, Zaļenieku pagastā un to apzaga.

Saņemot informāciju par šķūnīša apzagšanu, Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicija darbinieki sāka operatīvos meklēšanas pasākumus. Policisti noskaidroja automašīnu, ar kuru zagļi pārvietojās un tā pie Jelgavas pilsētas robežas tika pamanīta un apturēta, stāstīja Sietniece.

Ar automašīnu pārvietojās 1968.gadā un 1965.gadā dzimušie vīrieši, kuri jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā. Automašīnas salonā policisti atrada arī nozagtās mantas - dārza tehniku, divus velosipēdus un citas mantas.

Abi vīrieši tika aizturēti, nogādāti policijas iecirknī un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā. Policistiem ir aizdomas, ka šī nav vienīgā zādzība, ko izdarījušas aizturētās personas, tāpēc notiek aktīvs darbs uzsāktajā kriminālprocesā, lai pārbaudītu viņu saistību arī ar citu noziegumu izdarīšanu, sacīja Sietniece.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļa, proti par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu