Liepājā sākta "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas lidmašīnu angāra būvniecība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: airBaltic

Liepājā sākta Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" meitaskompānijas "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas lidmašīnu angāra būvniecība, pastāstīja kompānijas pārstāve Alise Briede, neatklājot angāra izveidē plānoto investīciju apmēru.

Vienlaikus viņa norādīja, ka lidmašīnu angāra celtniecību plānots pabeigt līdz 2019.gada nogalei.

Tāpat Briede informēja, ka piektdien angāra pamatos svinīgi iemūrēta laika kapsula. Pasākumā piedalījās arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), pārstāvji no Liepājas lidostas, pārstāvji no Liepājas pilsētas domes, kā arī celtniecības kompānijas SIA "Piche" pārstāvji.

""airBaltic" kopumā ir investējusi vairākus miljonus eiro "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas attīstībā, bet konkurenci ietekmējošu faktoru dēļ nevar atklāt precīzu līgumu komerciālo informāciju nedz par angāra celtniecību, nedz apmācību lidaparātiem," sacīja Briede.

Tajā pašā laikā viņa piebilda, ka jaunais lidmašīnu angārs nodrošinās vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem un "Diamond" lidmašīnu tehniskajām apkopēm.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) skaidroja, ka šis ir nozīmīgs brīdis "airBaltic" Pilotu akadēmijas nākotnes attīstībai. ""airBaltic" patlaban atrodas uz ilgtspējīgas izaugsmes ceļa, un esam lepni, ka mums ir pašiem sava augsta līmeņa pilotu apmācības programma, kas nodrošina darbu kā "airBaltic" pilotam," viņš teica.

Savukārt Linkaits, svinīgajā laika kapsulas iemūrēšanas pasākumā uzsvēris, ka "airBaltic" sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts ekonomikā, veidojot 2,5% no Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP), nodrošinot darbavietas vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku, piesaistot valstij starptautiskus uzņēmumus no visdažādākajām sfērām.

Patlaban "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti - seši "Diamond DA40" un viens "Diamond DA42", bet vēl trīs "Diamond Aircraft" lidaparātus "airBaltic" Pilotu akadēmija saņems 2020.gadā. Šajā rudenī pirmie studenti absolvēs šo programmu un kā piloti pievienosies "airBaltic". 

Paredzēts, ka "airBaltic" Pilotu akadēmijas rudens grupa savas studijas sāks septembrī, bet ziemas grupa - novembrī. 

"airBaltic Training" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,447 miljoni eiro, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 5,5 reizes un bija 47 438 eiro.

Savukārt "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu