Levits: ES dalībvalstīm jāpanāk jauns redzējums par Eiropas nākotni pēc Brexit (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Savienības dalībvalstīm jāpanāk jauns redzējums par Eiropas nākotni pēc Brexit, uzsvēris Valsts prezidents Egils Levits, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Ieskicējot nākotnes perspektīvu, dalībvalstīm šim procesam jāpieiet radoši, bet balstoties vērtību un demokrātijas principos, tiekoties ar Vācijas Bundestāga prezidentu Volfgangu Šoibli, sacīja prezidents.

Levits ar Šoibli pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas-Vācijas starpvalstu attiecībām, demokrātisko vērtību stiprināšanu Eiropā, kā arī pieskārās Eiropas nākotnes jautājumiem un Eiropas Komisijas aktualitātēm. Tāpat amatpersonas diskutēja par Eiropas drošības politiku, transatlantiskajām attiecībām un Eiropas informatīvās telpas izaicinājumiem.

Prezidents pastāstīja, ka ir nepieciešami jauni instrumenti, lai piemērotos izaicinājumiem, ko ienes digitālās komunikācijas attīstība un apdraudējumi informatīvajai telpai. Tādējādi nodrošinot, ka nākamajās paaudzēs, kas šobrīd ienāk Eiropas dalībvalstu politikā, ir nostiprināta demokrātisko vērtību nozīme.

Runājot par Eiropas drošību, Levits un Šoiblis bija vienisprātis, ka Eiropas aizsardzība ir stiprināma kā daļa no NATO kopējās transatlantiskās drošības.

Darba vizītes turpinājumā Levitam paredzēta tikšanās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru un Latvijas diasporas pārstāvjiem, aģentūrai LETA pavēstīja kancelejā.

Kā ziņots, Levits no piektdienas līdz svētdienai uzturas vizītē Vācijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu