Rīgas svētki turpinās ar Lībiešu dienu, bērnu izklaidēm, kultūras un sporta pasākumiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Galvaspilsēta kūsā ik uz soļa "Rīgas svētkos"
Galvaspilsēta kūsā ik uz soļa "Rīgas svētkos" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Rīgas svētku trešajā dienā, 18. augustā, apmeklētāji gaidīti Lībiešu dienā Dzegužkalnā, ģimenēm veltītās norisēs Vērmanes dārzā un Esplanādē, kino paviljonā kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, vairākos koncertos, izstādēs, svētku tirdziņos, sporta aktivitātēs un 11. novembra krastmalā pasākumā “Pilsētas teikas. Mūsu teikas”.

Svētdien aizraujoša programma visai ģimenei risināsies Vērmanes dārzā pasākumā "Pasaku dārzs”. Teikas un nostāsti, kā arī triki un maģijas brīnumi risināsies izrāžu teltī, kur uzstāsies teātra trupas un dažādi triku meistari, bet pasakas par Rīgu un brīnumainiem senlaiku notikumiem stāstīs aktieris Jānis Skanis. Parkā savas prasmes rādīs ielu cirka mākslinieki Mr. Banana no Vācijas un Horn Man no Beļģijas. Savukārt Vērmanes parka zālienos būs daudzveidīgas radošās darbnīcas un izklaides, bet estrādē būs vērojams kino. Uz lielā ekrāna varēs noskatīties gan labi pazīstamas un iemīļotas, gan pavisam jaunas latviešu kinofilmas ģimeņu auditorijai, kā arī notiks improvizācijas izrādes. 

Savukārt 11. novembra krastmalā notiks pasākums “Pilsētas teikas. Mūsu teikas”. Dienas garumā tiks izdzīvotas un izspēlētas dažādas Rīgas teikas, kur ikviens pasākuma dalībnieks varēs aktīvi līdzdarboties, savukārt uz skatuves muzicēs duets “Signe un Jānis” un grupa “The Originals”, kā arī būs vērojams deju lieluzvedumu “Rīgas kalnu teikas”, ko izdejos tautas deju kolektīvi “Teiksma”, “Ačkups” un “Vektors” un izdziedās koris “Anima”. Pēc tā uz lielās skatuves kopā ar DJ Ex [Da] Bass būs absolūtās brīvības laiks: ielu dejas, “shuffle” un “bordu” izrādīšana. Mūzikas pavadījumā tiks demonstrēti Rīgas cirka studijas “Jaunība” priekšnesumi. Mazākos svētku apmeklētājus īpaši iepriecinās krāšņais lielo leļļu un talismanu gājiens. Programmu noslēgs stāsts par tiem Rīgas simboliem, kas radīti šīs dienas radošajās aktivitātēs, un grupas “Dziļi violets” muzikālie priekšnesumi. Krastmalā būs iespēja iepirkties arī amatnieku tirdziņā.

Īpaša noskaņa būs jūtama Dzegužkalnā, kur notiks IV Lībiešu dziesmu svētki “Līvõd lōlõd pivād”.Lībiešu diena iesāksies ar aktivitātēm bērniem un brīvdabas vēlajām brokastīm lībiskās noskaņās. Dienas gaitā ikviens varēs iemācīties vārdus lībiešu valodā un izdzīvot lībiešu leģendas dažādās aktivitātēs. 

Svētku trešajā dienā būs iespēja apmeklēt vairākus koncertus. Ikviens gaidīts koncertcikla “Senās Rīgas muzikālās leģendas” koncertos, kuros skanēs Eiropā nozīmīgu komponistu radītā baroka mūzika. Kā ik gadu klausītāji aicināti arī koncertcikla “Dziesmu tilti” koncertos, kur šogad svētku trešajā dienā uz skatuves kopīgās dziesmās vienosies dažādu paaudžu dziedātāji, tostarp solisti Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Kristiāna Stirāne, Mārtiņš Ruskis, Laima Miltiņa, Atis Ieviņš, Lauris Valters, aktieris Artis Robežnieks un ansambļa “Momo” jaunie dziedātāji.

Jauks pasākums gaidāms kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, kur darbosies kino uzņemšanas paviljons un tajā apmeklētājiem būs iespēja iejusties filmēšanas atmosfērā un kļūt par kinoaktieriem, būs pieejamas radošās darbnīcas,  iespēja apgūt multiplikācijas filmu veidošanas pamatus, bet vakarā notiks spēle “Kino mūzika” – muzikāli priekšnesumi dziedošo aktieru izpildījumā un filmas “Motociklu vasara” kinoseanss. Parka teritorijā svētdien priekšnesumus sniegs arī Rīgas sadraudzības pilsētas Prāgas klaunu grupu “Squadra Sua”, piedāvājot noskatīties izrādes “Bomberos” un “Laimīgā stunda”.

Ģimenes ar bērniem svētku trešajā dienā aicinātas uz Esplanādi, kur pasākumā “Latvijas meistari bērniem” ikviens varēs iegādāties Latvijā tapušas preces bērniem un meistaru darinājumus – attīstošās rotaļlietas, galda spēles, rotaļlietas aktīvai atpūtai, dizaina priekšmetus un bērnu apģērbus, kā arī noskatīties Lielo leļļu un talismanu svētkus un to gājienu uz 11. novembra krastmalu.

Svētku pēdējā dienā risināsies arī vairākas sporta aktivitātes, tostarp Pludmales spēļu sacensības vairākos sporta veidos, pasākums “Slidošanas trakums” Kurbads hallē,  Airēšanas svētki un citas.

Svētku apmeklētāji gaidīti arī tirdziņos, izstādēs, jaunās kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons”,  pasākumos Klostera ielā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Grāmatu ielā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu