Salvīni ļauj no kuģa "Open Arms" izsēdināt krastā 27 nepilngadīgos imigrantus (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni.
Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni. Foto: Reuters / Scanpix

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni atļāvis no Spānijas aktīvistu kuģa "Open Arms", kas Lībijas piekrastē uzņēmis nelegālos imigrantus, krastā Itālijā izsēdināt 27 nepilngadīgos.

Atklātā vēstulē premjerministram Džuzepem Kontem ministrs norādījis, ka ļaus nepilngadīgajiem pamest kuģi, kaut arī tas ir pret viņa gribu, un viņš dara to vienīgi tāpēc, ka tā viņam rīkoties licis premjers.

Krastā no Spānijas organizācijas "Open Arms" kuģa izkāpt varēs 27 imigranti, kas ceļo vieni, pavēstīja organizācija.

Pārējie 107 imigranti, arī divi nepilngadīgie, kas neceļo vieni, paliks uz kuģa.

Itālijas premjers, kuram ir saspīlētas attiecības ar Salvīni, jau kopš ceturtdienas mudinājis evakuēt nepilngadīgos. Vienlaikus turpina saasināties krīze Itālijas valdībā.

Konte arī norādījis, ka sešas Eiropas Savienības valstis - Francija, Vācija, Luksemburga, Portugāle, Rumānija un Spānija - piekritušas uzņemts dažus imigrantus, ja viņi tiks izsēdināti krastā.

Vienlaikus jūrā par tālākajām iespējam neziņā ir cita aktīvistu kuģa komanda.

Aktīvistu organizāciju "Doctors Without Borders" un "SOS Mediterranee" nofraktētais kuģis "Ocean Viking" ar 356 nelegālajiem imigrantiem gaida uz atļauju piestāt kādā ostā.

Salvīni aizliedzis tā dēvētajiem glābšanas kuģiem izsēdināt nelegālos imigrantus Itālijā, kamēr citas Eiropas valstis nav piekritušas uzņemt daļu no šiem cilvēkiem.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu