VARAM rosina atkritumu pārvadājumus turpmāk reģistrēt vienotā sistēmā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkritumi Pļavniekos pie Kupriču ielas. Ilustratīvs attēls
Atkritumi Pļavniekos pie Kupriču ielas. Ilustratīvs attēls Foto: Īriss Sviklis/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina atkritumu pārvadājumus turpmāk reģistrēt vienotā sistēmā, izriet no valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajiem noteikumiem par atkritumu un to pārvadājumu uzskaites kārtību.

Kā skaidro ministrijā, pašlaik komersantiem, kuri veic atkritumu pārvadājumus, atkarībā no atkritumu veida, nepieciešams tos reģistrēt divās sistēmās. Viena no sistēmām paredzēta sadzīves, ražošanas un bīstamo atkritumu pārvadājumiem, otra - būvniecībā radītajiem atkritumiem.

Tomēr VARAM iecerējusi sistēmu apvienošanu, lai komersantiem būtu pieejama viena sistēma, kur tiks reģistrēti visi šo atkritumu veidu pārvadājumi.

Plānots, ka sistēmu apvienošana veicinās administratīvā un finansiālā sloga mazināšanu atkritumu apsaimniekošanas komersantiem, kas veic atkritumu pārvadājumus, kā arī valsts pārvaldei, jo administrēt būs nepieciešams vienu sistēmu.

Iecerēts, ka apvienotā sistēma uzsāks darbu un būs pieejama lietotājiem no šī gada 1.oktobra.

Noteikumu projekts sagatavots sadarbībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru un Valsts vides dienestu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu