Jonasam sestā vieta Itālijas "Grand Prix" pirmajā braucienā; Gajsers kļūst par čempionu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja sesto vietu sezonas 15.posma - Itālijas "Grand Prix" - pirmajā braucienā prestižākajā MXGP klasē, kamēr čempiontitulu nodrošināja slovēnis Tims Gajsers.

Uzvaru pirmajā braucienā svinēja nīderlandietis Glens Koldenhofs, otrais bija šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešajā pozīcijā finišēja francūzis Gotjē Polēns.

Jonass startā izvirzījās cīņā par ceturto vietu, bet pēc sadursmes savas pozīcijas zaudēja kopvērtējuma līderis Tims Gajsers no Slovēnijas un šveicietis Arno Tonuss, kā rezultātā latvietis pēc pāris apļiem pakāpās uz trešo pozīciju. Tiesa, Gajsers pēc pāris apļiem apdzina Jonasu un aizkļuva līdz otrajai vietai, tieši aiz Koldenhofa. Taču slovēnis piedzīvoja kritienu, kā dēļ atkāpās uz astoto pozīciju, bet Jonass - pakāpās uz trešo.

Turpinājumā Jonasam bija jāaizstāv trešā vieta no Sīvera, taču tas neizdevās un septītajā aplī šveicietis viņam pabrauca garām. Pāris apļus vēlāk Sīvers apsteidza arī Polēnu un pakāpās uz otro pozīciju, bet Koldenhofs bija deviņu sekunžu attālumā. Tikmēr Jonass devītajā aplī iestrēga valnī, kā rezultātā zaudēja vairākas pozīcijas un sacensības turpināja astotajā vietā. Pēc francūža Romēna Fevra neveiksmes un komandas biedra Armīna Jasikoņa apdzīšanas divas vietas tika atgūtas. Savukārt pirmais trijnieks - Koldenhofs, Sīvers un Polēns - palika nemainīgs, kamēr Gajsers finišēja piektais, kas gan viņam netraucēja nodrošināt uzvaru kopvērtējumā.

Traumu dēļ MXGP klasē aizvien vēl nestartē KTM rūpnīcas komandas līderi Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu