M.Podžus sasniedz karjeras rekordu gan vienspēlē, gan dubultspēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Podžus
Mārtiņš Podžus Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjauninātajā ATP rangā saglabājis savu pozīciju, bet Mārtiņš Podžus gan vienspēlē, gan dubultspēlē sasniedzis karjeras rekordu rangā.

Gulbis par spīti Vankūveras "Challenger" turnīra otrajā kārtā piedzīvotajam zaudējumam ar 3-6, 2-6 pret japāni Go Soedu (ATP 170.) jau otro nedēļu pēc kārtas rangā saglabājis 124.vietu.

Valsts otrs labākais tenisists Mārtiņš Podžus iepriekšējā nedēļā nespēlēja, taču atjauninātajā rangā pakāpās par 35 vietām un sasniedza karjeras rekordu - 433.pozīciju.

Rangā vēl atrodami citi Latvijas sportisti - Jānis Podžus (ATP 1507.), kurš pakāpies par 282 vietām, Artūrs Lazdiņš (ATP 1528.), un Mārtiņš Rocēns (ATP 1571.), kurš veicis straujāko kāpumu no latviešiem - par 378 vietām.

Vadošajā desmitniekā pirmajā vietā joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, kurš par nedaudz vairāk nekā 3500 punktiem apsteidz Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Trešais ir šveicietis Rodžers Federers, viņam seko Dominīks Tīms no Austrijas, bet labāko pieciniekā pirmoreiz karjerā pēc uzvaras Sinsinati ATP "Masters 1000" turnīrā iekārtojies krievs Daniils Medvedevs.

Nemainīgi sestais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet par divām vietām atkāpies japānis Kei Nišikori, ieņemot septīto vietu. Par vietu lejup noslīdējis arī grieķis Stefans Cicips, kuram kā devītais seko krievs Karens Hačanovs un Roberto Bautista Aguts no Spānijas, kurš šonedēļ debitē labāko desmitniekā.

Medvedevs svētdien triumfēja Sinsinati ATP "Masters 1000" turnīrā, finālmačā ar 7-6 (7:3), 6-4 pārspējot beļģi Dāvidu Gofēnu,

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes godu saglabājis M.Podžus, kurš nespēlējot pakāpies par 31 vietu un šonedēļ ieņem 390.pozīciju. Divas pirms nedēļas zaudētās vietas atguvis Gulbis, kurš ieņem 438.pozīciju.

Kāpums par 73 vietām arī J.Podžum, kuram 561.vieta. Kritums gan Lazdiņam, kurš atkāpies par 73 pozīcijām, ierindojoties 1018.vietā, gan Rocēnam, kurš noslīdējis rangā par četrām vietām un ir dalītā 1640.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu